2013-12-09 16:37:21• hírek • Szatmár.ro

Német gyermekek ajándéka avasi társaiknak

Fotók: Hans Lindner Alapítvány
Fotók: Hans Lindner Alapítvány

Ha kissé megkésve, de még mindenképpen időben, német Mikulás járt hétfőn az Avasban, az ország ama észak-nyugati szögletében, amely színes folklórját leszámítva, már csak földrajzi helyzete miatt is rendszerint kiesik az általánosabb figyelemből.

Ezúttal a világ többféle táján jelen lévő német nagyvállalkozó, Hans Lindner Szatmárnémetiben működő alapítványának köszönhető, hogy 250 avasi óvodás és kisiskolás (vegyesen, magyarok és románok) külön német Mikulás-csomagban részesülhetett.

Koczinger Tibor az alapítvány igazgatója elmondta: a színes csomagok értékét csak növeli az a tény, hogy hasonló életkorú német gyermekek állították össze és ajándékozzák itteni társaiknak. Így az ilyenkor szokásos édességek mellett a legtöbb csomagban mindaz megtalálható, ami a 4-10 éves gyermekeknek ebben a korban elengedhetetlenül szükséges, a fogkefétől és fogpasztától a színes ceruzákig, a vonalzótól a tolltartóig, a kifestő-rajzoktól a vonalas és kockás füzetekig és még annyi más.

Az avasújvárosi tornaterem, ahol a kőszegremetei, rózsapallagi, muzsdalyi és újvároshegyi kiselemisták is felsorakoztak az eseményre, hosszasan zúgott a megajándékozottak öröménekétől. Lőkös János iskolaigazgató szerint ez csak természetes, mert ilyen külföldi megajándékozásban még nem volt részük az itteni gyermekeknek.

Újvárosból a Szamos-völgyének, pontosabban Patóházának vette az irányt a Hans Lindner-kocsi, ahol az óvodások mellett a magyar-román vegyes iskola kisdiákjai várták.

Mint megtudtuk kedden Tasnád környékén, ugyancsak vegyes lakosságú falvakban osztanak ki több száz német ajándékcsomagot. Koczinger Tibor elmondta, hogy tudatosan keresnek fel olyan településeket, amelyek nem csak szegényebbek, de nehezebb is megközelíteni őket, mert ezekben jobban hiányzik az ajándék.

Ajándékot hozott az avasi gyerekeknek a Mikulás

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: