2020-06-08 10:56:02• hírek • Közlemény

Szeretetvonal – Az ön gesztusa egy magyar gyerek jövőjét jelentheti

illusztráció
illusztráció

Újabbnál újabb helyzetek tucatjával nézünk szembe nap mint nap, amelyeket a koronavírus járvány miatt kell megtapasztalnunk. Sajnos életeink semelyik szegmensét sem hagyta érintetlenül a kialakult helyzet, de talán az egészségügy mellett az oktatás az amelyik kihat leginkább a jövőre, a jövő generációkra. 

Éppen ezekben a napokban kellett volna sok ezer fiatalnak az utolsó csengőszóra elballagnia iskolájából, ünneplés és felemelő pillanatok közepette, ehelyett most csak a képernyő és a meg nem valósult tervek miatti hiány maradt a számukra. Ők azok, akik rendhagyó módon fejezték be a tanévet, immár soha vissza nem térve az iskolai padokba.

De mi van azokkal, akikre még diákévek várnak? Ők most bizonyára bizonytalanok, ami a jövő tanévet illeti, hiszen még ez a mostani is oly befejezetlen. Sajnos ez több okból is így van, hiszen nagyon sok családban nincs elég eszköz ami lehetővé tenné, hogy mindenki alkalmazkodjon az onlineá vált világhoz. Rengeteg gyermek nem volt még felkészülve arra, hogy digitális eszközökön keresztül tanuljon, vagy nem is rendelkeznek ilyenekkel.

Szatmár megyében sok szociálisan hátrányos helyzetű család él, akiknek az élelem, a lakhatás és a ruházkodás a legfőbb prioritás, ilyenkor a digitális eszközök luxusnak számítanak a mindennapokban. De abban az esetben is nehézség ez, ha a szülő dolgozna a gyermek pedig tanulna és mindezt egyidőben ugyanazon az eszközön. 

Mivel a vírus mindenkit érintett így minden megye gyermeke, aki nem tudta megoldani az alanyi jogon járó oktatásához a felszerelését ebben az értelemben rászorulóvá vált. Szerencsére viszont a társadalom és az állam között helyezkednek el a szervezetek, akik amíg állami megoldások nem születnek meg gyors és gyakorlatias megoldásokkal próbálnak szolgálni a problémákra. Ebben az esetben sem maradtak ezek a szervezetek tétlenek. Az egyik leginkább a helyzetre megoldást kereső és cselekvő szervezet a Magyar Szülők Szövetsége, akik két éve alakultak meg, de most tehetnek a legtöbbet a magyar gyermekekért, ezért felhívást tettek közzé, hogy segítségre buzdítsák azon magán vagy jogi személyeket, akik birtokolnak kihasználatlan digitális eszközöket.

Az ő felhívásukat olvashatják:

Sok erdélyi vállalkozó és magánszemély felajánlott már eszközöket, de a projekt nagyságát tekintve, rengeteg segítségre van még szükség. Ezért, ha van olyan jó állapotban levő laptopja, táblagépe, okostelefonja, teljesen felszerelt számítógépe, amit már nem használ, vagy amit nélkülözni tud, kérjük, adja azt át egy olyan gyereknek, akinek szüksége lesz rá az online oktatásban.

A digitális eszköz egyenesen a rászoruló gyerekekhez kerül, ebben a történelmi magyar egyházak segítenek. Hozzájuk futnak be az igénylések a családok részéről. A kiszállításban futárcégek és szeretetszolgálatok segítenek. A szövetség csupán a kapcsolatot teremti meg Ön és a rászoruló gyerek között.
A „SZERETETVONAL - DIGITÁLIS OKTATÁS” projekt nem "szemeteskuka", nem a kidobni való készüléket szeretnének eljuttatni a gyerekekhez, hanem olyat, amely megfelel az online oktatás követelményeinek. Serült, javításra szoruló, hiányos készüléket nem fogadhatunk el. Megértésüket köszönjük.

Amennyiben részt venne a közös munkában, amellyel az erdélyi magyar gyerekek jövőjét igyekszünk biztosítani, és van olyan digitális eszköze, amit felajánlana, jelezze a következő email címen: mszulok@gmail.com. A szövetség munkatársai felveszik Önnel a kapcsolatot.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: