2019-10-05 06:33:08• hírek • közlemény

Szeretetteljes ünneplés az idősnapköziben

A Caritas Szent Jakab Idősnapközijének ellátottai az Idősek Világnapját és a központ húszéves fennállását is megünnepelték.

Az Idősek Világnapja minden évben kiemelten fontos esemény a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet szatmárnémeti Szent Jakab Idősnapközijében. Az idei alkalom minden eddiginél különlegesebb volt, hiszen egyúttal a központ megalapításának 20. évfordulójáról is megemlékeztek. 


Az ünnepség meghitt, bensőséges hangulatban zajlott. A központba járó szépkorúak az intézmény munkatársaival együtt süteményt készítettek. A mákos-csokis desszertet aztán az alkalomhoz illően feldíszített asztalhoz ülve közösen fogyasztották el, miközben az időskorról beszélgettek. A központot megalakulása óta vezető Kincses Angéla egy Túrmezei Erzsébet verset olvasott fel az időseknek ajándékként. Igazi ünnep volt ez – a lélek ünnepe – minden jelenlévő számára. 


Az esemény közös imával zárult. A központ saját imája ezúttal minden idős felebarátért szólt. „Szívből kérlek, Istenem,/ Ma egész nap légy velem,/ Adj erőt, hogy jó legyek,/ Mindenkivel jót tegyek./ S ha rámnézel e napon/ Öröm legyen arcodon./ Ámen.” 


Egy bizonyos életkor elérése után már mindennap ajándék. A Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet Szent Jakab Idősnapközijébe járó szépkorúak nap mint nap közösen örvendenek ennek az ajándéknak, a központ munkatársai pedig gondoskodnak arról, hogy ehhez minden feltételt megteremtsenek. Teszik ezt 20 éve, hétfőtől péntekig, mindennap, és szeretnék ezt tenni a következő két évtizedben is. 

Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: