2017-05-25 07:49:25• hírek • refszatmar.eu

Szeretetből készített tarisznyák

A Szatmári Református Egyházmegye nőszövetségei minden esztendőben szeretetből és szeretettel hímzett tarisznyákat készítenek és így búcsúznak a Szatmárnémeti Református Gimnázium végzőseitől.

Nagy Erika egyházmegyei nőszövetségi elnök köszöntötte Igével a megjelenteket: „Ti vagytok a világ világossága. A hegyen épült várost nem lehet elrejteni. Lámpást sem azért gyújtanak, hogy a véka alá rejtsék, hanem hogy a lámpatartóra tegyék, és világítson mindenkinek a házban. Úgy tündököljék a ti világosságotok az emberek előtt, hogy lássák a ti jó tetteiteket, és dicsőítsék a ti mennyei Atyátokat.” (Mt 5,14-16)

„Szemünk fényeinek”, a végzős diákoknak is, mint Krisztust követőknek, világítaniuk kell! – mondta a lelkésznő.  

Szilágyi Éva igazgatónő és a tizenegyedikesek osztályfőnökei átvették a tarisznyákat. Az „oszik” nevében Póti Eduárd mondott köszönetet. Bogya Kis Mária egyházkerületi nőszövetségi elnök és Király Lajos esperes is áldást kért a végzős diákokra.

Háromféle tarisznya ékeskedett az esperesi hivatal tanácstermének asztalán: egy az ovisok, másik a nyolcadikosok és harmadik pedig a tizenkettedikesek számára. Jó utat vele!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: