2014-02-21 12:00:09• hírek • Kocsis Zoltán

Szeresd a madarakat – Tiszteld megyéd biodiverzitását

Tucatnál is több, szám szerint 13 Szatmár megyei tanintézmény vesz részt a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség által az Országos Madártani Egyesület szatmári fiókjának, a tanfelügyelőségnek és a majtényi halastavak felügyelőségének partnerségével megszervezett „Szeresd a madarakat - Tiszteld megyéd biodiverzitását" ökológiai-oktatási programjában.

A szerkesztőségünkhöz eljuttatott közlemény szerint Lázári, Szakasz, Szamosborhíd, Krasznabéltek, Majtény és Újkálmánd általános iskolái, az 1-es számú avasfelsővárosi általános iskola, a szatmárnémeti Ion Creanga és Octavian Goga általános iskolák, valamint a Református Gimnázium, a Johann Ettinger, a Ioan Slavici és az avasfelsőfalui I.G. Andron gimnáziumok csatlakoztak a programhoz.

Első lépésként február 21-én, pénteken a majtényi halastavakhoz látogatnak a gyerekek, ahol az ügynökség és a madártani egyesület szakemberei megismertetik velük a vizes élőhelyek fontosságát. A gyerekek emellett megismerkedhetnek néhány ott élő madárfajjal is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: