2009-11-29 16:14:47• hírek • Parajdi Andrea

Szerényebb lesz a jótékony akció

Több mint nyolcezer lej készpénzt gyűjtött össze a Szociális Közszolgáltatási Osztály a harmadjára megszervezett Szent Miklós Hét keretében. A felajánlóktól mindemellett ruhaneműket, könyveket, játékokat és élelmiszereket is kaptak, amelyeknek összértéke legalább háromezer lej.

Idén szerényebb lesz a SPAS által megszervezésre kerülő Szent Miklós Hét, ugyanis a korábbi években nagyobb pénzösszeget sikerült begyűjteniük az akció révén. Tavaly például 14.255 lej jött össze az adományokból, amelynek köszönhetően 1040 nehéz sorsú személyt sikerült megajándékozni. Idén 12 vállalat, két intézmény és 15 magánszemély adományából 8035 lejt sikerült összegyűjteni, illetve többen különböző tárgyi ajándékokat is adományoztak.

Ebben az évben körülbelül hatszáz csomagot készítenek el és adják oda a rászorulóknak, reményeik szerint mintegy kilencszáz személyt tudnak majd megörvendeztetni. Többek között 100 nehéz anyagi körülmények között élő családot, 90 utcagyereket, 35 Down-kóros, 12 rákos, 46 autista, 22 fogyatékkal élő illetve 30 roma gyereket akarnak megajándékozni. Az akcióban a SPAS partnere volt a Szatmárnémeti Caritas Szervezet, a Hans Lindner Alapítvány, a Drogmegelőzési Központ, a Gyermekekért, Közösségért és Családért Alapítvány, illetve a Stea Egyesület is.

Az adományokból vásárolt ajándékcsomagokat a „Mikulás" jövő héten december 1. és 5. között osztja szét.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: