2011-08-04 23:55:16• hírek • Kocsis Zoltán

Plesca a rájátszásba védte a Medgyest

A magyar csapatok maradnak, a románok pedig (tovább)mennek, parafrazálhatnánk Wass Albert örök érvényű sorait és ezzel választ is adtunk a beharangozóban feltett kérdésre: vajon az első mérkőzések döntetlenjei után a Dinamo, Medgyes, Paks hármasból melyik tudja beverekedni magát az Európa-liga selejtezőinek rájátszásába.

Elsőként a Dinamo lépett pályára és a piros-fehérek ugyanúgy villámrajtot vettek a Varazdin ellen, mint az első meccsen odahaza: Torje beívelését Niculae fejelte kapura, Krklec kapus csak Danciulescu elé tudta ütni a labdát, aki közelről megszerezte a vezetést. Alig telt el újabb hét perc és ismét zörgött a háló, ezúttal azonban a másik: egy erős lövést Balgradean csak kiütni tudott, Golubar pedig kiegyenlített. Amennyiben a találkozó eseményeit egy forgókönyv-író komponálta volna meg, akkor teljesítménye nem vallott túlzott fantáziára, hisz a harmadik gól előtt a kapus, ezúttal a hazai, ismét az ellenfél elé ütött egy labdát, ezúttal pedig Munteanu nem kegyelmezett. Az egyetlen különbség, hogy most nem hét percet kellett várni a gólra, hanem tizenhármat.

A 27. percben tehát 2-1-re vezetett a Dinamo és ezt az előnyét már nem adta le, mint tette azt egy héttel ezelőtt. A folytatásban mindkét csapat előtt adódott néhány gólszerzési lehetőség, ám ezekkel egyik sem tudott élni, így a végén a román gárda örülhetett a továbbjutásnak.

Az egész selejtezőkör egyik legnagyobb meglepetését a Medgyes okozta azzal, hogy kiejtette a német Bundesliga tavalyi ötödik helyezettjét, a Mainzot. A németek tulajdonképpen csak magukat hibáztathatják, egyrészt a rengeteg kihagyott ziccerért, másrészt pedig mert bizony kétszer is beleléptek ugyanabba a folyóba és nem úszták meg szárazon. A két meccs hihetetlen párhuzamot mutat, lévén, hogy akárcsak egy héttel korábban, a Mainz ezúttal is a 31. percben szerezte meg a vezetést (most Risse volt eredményes), és Bawab is csak két percet „késett" a válasszal: a jordániai Mainzban a 60., Medgyesen pedig a 62. percben egalizált, egyaránt egy szöglet után.



Óriási meglepetésre a Medgyes búcsúztatta a Mainzot fotó: mainz05.de


Ennél azonban lényegesebben jobban fájhat a német szurkolóknak, hogy csapatuk hiába uralta néha már nyomasztó mértékbe mindkét meccset, mindkét alkalommal elkövetett egy hibát: odaajándékozta a másik félidő első negyedóráját, ami elég volt a medgyesieknek, hogy mindkétszer kiegyenlítsenek. Ettől eltekintve Medgyesen a román csapat csakis a védekezéssel foglalkozott, és mindössze egyszer találta el a német kaput, míg a másik oldalon Razvan Plesca bravúrok sorára kényszerült: hatszor mentett hatalmas védéseivel Ujah, Risse, Soto és Caligiuri elől - utóbbi ráadásul két méterről is képes volt kapu mellé gurítani a labdát. Plescát a büntetőrúgások során sem hagyta el az ihlete, védeni tudta Allagui és Soto tizenegyeseit is, így gyakorlatilag „továbbvédte" a Medgyest a sorozatban.

A mérkőzés krónikájához még hozzátartozik, hogy az első meccsen remeklő Stieber Zoltán ezúttal meglepő módon nem kapott játéklehetőséget.

Kis túlzással ugyanez igaz a Paksra is (mármint, hogy nem kapott játéklehetőséget), amely hazai 1-1 után reménykedve utazott el Edinburgh-ba, ám a Hearts egy óra alatt Stevenson és Driver révén háromszor is betalált és gyakorlatilag eldöntötte a továbbjutást. A magyar csapat tragédiája, hogy bár nem játszott alárendelt szerepet, Böde három ziccer után (amiből egyszer a kapufát találta el) csak akkor tudott gólt szerezni, amikor Skacel találata után a skótok már négy góllal vezettek.

Mindez azt jelenti, hogy a Steaua, a Rapid és Vaslui mellé a Dinamo és a Medgyes is csatlakozott, ők pénteken tudják meg, hogy ki lesz az ellenfelük az utolsó előtti selejtezőkörben. Magyar csapat „természetesen"ekkor már nem lesz érdekelt...

Eredmények:
Varazdin - Dinamo 1-2 (összesítettben 3-4)
gólok: Golubar (14.) illetve Danciulescu (7.), Munteanu (26.)

Medgyes - Mainz 1-1 (2-2, tizenegyesek után 4-3)
gólok: Bawab (62.) illetve Risse (30.)

Hearts - Paks 4-1 (5-2)
gólok: Stevenson (34., 45.), Driver (50.), Skacel (75.) illetve Böde (89.)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: