2011-08-05 14:57:26• hírek • Kocsis Zoltán

Szerencsés románok: csak keleti ellenfelek

Pénteken az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) nyoni központjában sorsolták ki az Európa-liga utolsó selejtezőkörének (vagy ahogyan hivatalosan nevezik, a rájátszásának) párosításait. Az öt versenyben lévő román csapat, a Steaua, a Rapid, a Dinamo, a Vaslui és a Medgyes egyaránt szerencsésnek mondhatja magát, hiszen összességében verhető ellenfeleket kaptak.

Érdekesség, hogy a Medgyesen kívül valamennyien az egykori keleti blokkhoz tartozó országból származó ellenfeleket kaptak. Az erdélyi kiscsapat, miután hatalmas meglepetésre kiejtette a német Mainzot, egy újabb német kultúrkörbe tartozó ellenfél ellen próbálhat bejutni a csoportkörbe, méghozzá az osztrák Bundesliga tavalyi ezüstérmese, az Austria Wien ellen. Pedig akár a Schalkét vagy a Rennes-t is kaphatta volna, ilyen összevetésben tehát elégedett lehet.

A Medgyes mellett a Vaslui volt még az, amely nem kiemeltként várhatta a sorsolást, ám a moldvaiakat sem hagyta el a szerencse: bár jöhetett volna szemben a Sevilla, a Salzburg vagy a Stoke, végül a cseh ezüstérmes Sparta Prága lesz az ellenfelük.

Mindhárom bukaresti együttes kiemeltként vágott neki a sorsolásnak és nem is nagyon kellett csalódniuk. A legjobban talán a Dinamo járt, amely az ukrán pontvadászat tavalyi hatodik helyezettjével, a Vorszkla Poltavával csaphat össze. Nem panaszkodhat a Rapid sem, a lengyel ezüstérmes Slask Wroclaw verhető együttesnek tűnik.

Érdekes ellenfelet kapott viszont a Steaua: a román rekordbajnok azzal a CSZKA Szófiával csaphat majd össze, amellyel egy nem mindennapi, mondhatni igazi balkáni biznisz köti össze. A román gárda már rég le szerette volna igazolni a Beszterce egykori csatárát, a brazil Ribeiro Moraest. A csatár azonban a télen az ukrán Metalurg Donyeckhez került. Amely klub azonban nem fizette ki a játékos átigazolási díját, így az elhagyta az ukránokat és a nyáron a CSZKA Szófiához igazolt. A román és a bolgár sajtó egybehangzó véleménye szerint csak addig, amíg a FIFA nem dönt játékjoga felől, utána ugyanis azonnal átteszi székhelyét a Steauához. Hogy közben a CSZKA miért tudta leigazolni és a Steaua miért nem, az ugyanúgy talány, mint ahogy az is, hogy a CSZKA - Steaua meccsen Moraes melyik együttesben lép majd pályára.

A pénteki sorsolás mellesleg összesen 76 csapatot érintett és Fortuna bizony összehúzott jó néhány rangadót. Ilyen a Sevilla - Hannover, a Tranzonspor - Athletic Bilbao vagy a Hearts - Tottenham. Az első meccsekre augusztus 18.-án, a visszavágókra augusztus 15.-én kerül majd sor.

Az Európa-liga rájátszásának párosításai:

Maccabi Tel-Aviv - Panathinaikosz
Atletico Madrid - Guimaraes
Shamrock Rovers - Partizan Belgrád
Metalist Harkiv -Sochaux
Besiktas - Alanyia Vlagyikavkaz
Rosenborg - AEK Larnaca
Vorskla Poltava - Dinamo
Bursaspor - Anderlecht
Roma -Slovan Bratislava
Olympiakosz Volosz - Paris Saint-Germain
Legia Varsó - Szpartak Moszkva
Ekranas - Hapoel Tel-Aviv
PAOK Szaloniki - Karpati Lvov
Tranzonspor - Athletic Bilbao
Hearts - Tottenham
Maribor - Glasgow Rangers
Steaua - CSZKA Szófia
Nordsjaelland - Sporting Lisszabon
Dnyepro Dnyepropetrovszk - Fulham
Lokomotiv Moszkva - Spartak Trnava
Sion - Celtic Glasgow
Slask Wroclaw - Rapid
Litex Lovecs - Dinamo Kijev
Lazio - Rabotnicski
Nacional - Birmingham
PSV Eindhoven - Ried
Thun - Stoke City
Aalesund - Az Alkmaar
Vaslui - Sparta Prága
Omonia Nicosia - Salzburg
Zesztofani - Brugge
Hannover - Sevilla
HJK Helsinki - Schalke
Dinamo Tbiliszi - AEK Athén
Rennes - Crvena Zvezda
Medgyes - Austria Wien
Braga - Young Boys
Standard Liege - Helsingborg

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: