2015-06-14 00:08:51• hírek • Kocsis Zoltán

Szerencsés román döntetlen Belfastban

Lafferty hagyta ki a meccs legnagyobb helyzetét fotó: uefa.de
Lafferty hagyta ki a meccs legnagyobb helyzetét fotó: uefa.de

Nem született gól szombat este Belfastban, ahol Észak-Írország Európa-bajnoki selejtezőn fogadta Románia labdarúgó-válogatottját. Az eseménytelen mérkőzésen a hazaiak álltak közelebb a győzelemhez, így végül a románok örülhettek a pontosztozkodásnak. A szombati eredményeknek hála Magyarország hátránya három pontra csökkent az F csoportban vezető Románia mögött.

A belfasti Windsor Park tízezer nézője jó ideig nem kapkodhatott a szívéhez izgalmában. Egyik gárda sem volt hajlandó komoly kockázatot vállalni, a helyzetet pedig tovább rontotta a rengeteg technikai hiba, a sok pontatlan átadás és a kapura teljességgel veszélytelen ballisztikus távoli lövések.

Az első félidőben a mérkőzés egyik legjobbja, Gabriel Torje okozott némi izgalmakat, ám előbb remek szólója után nem lőtt időben, így a helyzet teljesen elhalt. Néhány perccel később a mélynövésű szélső Alexandru Chipciut ugratta ki remekül, ám a Steaua középpályása kedvező helyzetben nagyon gyengén találta el a labdát. Michael McGovern kapusnak így egyetlen egyszer kellett komolyan játékba avatkoznia, amikor Claudiu Keserü szögletből csavart kapura. A játékrész legnagyobb helyzete a hazaiak előtt adódott, amikor a 42. percben egy szöglet után Jonny Evans fejesét Ciprian Tatarusanu tolta a léc fölé.

A szünet után még több lett a hiba és még kevesebb az izgalom. Egy ilyen hiba majdnem végzetes lett az észak-írek számára, amikor a 64. percben Gareth McAuley passzolt Torje elé, aki kapura tört, ám lövésébe egy védő még beleért, így a labda centikkel a kapu mellé gurult.

Újabb izgalmakra aztán közel húsz percet kellett várni, ekkor azonban Észak-Írország majdnem megszerezte a győzelmet. A 82. percben Oliver Norwood beadása utáni kavarodás mintha előre jelezte volna Kyle Lafferty hatalmas ziccerét, a hazaiak gólkirálya azonban a 84. percben senkitől sem zavartatva hat méterről, középről Tatarusanu kezébe bombázott. Egy perccel később a Fiorentina kapusának Norwood szabadrúgását kellett a léc fölé tolnia - Románia tehát méltán örülhetett a megharcolt egy pontnak.

A következő fordulóban, szeptember 4.-én Románia Budapestre látogat - magyar győzelem esetén Dárdai Pál legénysége akár a csoport élére is állhat.

F csoport, a 6. forduló (szombat) programja:

Finnország-Magyarország 0-1
gól: Stieber (82.)
Feröer-szigetek - Görögország 2-1
gólok: Hansson (32.), Olsen (70.) illetve Papasztatopulosz (82.)
Észak-Írország - Románia 0-0
Az állás:
1. Románia            6  4  2  -   7-1  14 pont
2. Észak-Írország     6  4  1  1   8-4  13
3. MAGYARORSZÁG       6  3  2  1   5-3   11
4.  Feröer-szigetek    6  2  -  4   4-8   6
5. Finnország         6  1  1  4   5-8   4
6. Görögország        6  -  2  4   2-7   2

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: