2009-11-02 11:53:50• hírek • Szatmar.ro

Szerencsés Steaua, peches CFR

A  kolozsvári gárda az utolsó pillanatokban veszített pontokat Gyulafehérváron.

Két, az utolsó percekben bekövetkezett esemény döntött arról, hogy a nem a Kolozsvári CFR, hanem a Steaua legyen a román labdarúgó Liga1 12. játéknapjának a győztese: míg Dambean bombája utat talált a vasutasok hálójába, addig Bourceanu lökete a piros-kékek kapujának felső lécén csattant.

A forduló rangadóján a Steaua nem játszott igazán jól, igaz a Temesvár sem, így, főleg az első félidőben, a küzdelem dominált, komolyabb helyzet alig alakult ki. Főleg Arman Karamjan és Curtean foghatták a fejüket ekkor: előző pördítése elkerülte a kaput, utóbbi lövését Zapata védte. A kolumbiai kapuvédő a szünet után is remekelt, és miközben sorra mentett Bucur vagy Parks elől, addig a másik kapuban Pantilimon kiejtette Moreno középre tartó lövését, Surdu pedig ott termett és közelről betalált. És akkor jött az ominózus 88. perc, amikor Bourceanu lökete hatalmasat csattant Zapata feje fölött a kapu felső lécén.

Nem játszott jól a CFR sem Gyulafehérváron, az első félidő egyedüli nagy helyzete (a kisebbeken megosztozkodtak a csapatok) mégis előttük, pontosabban Traoré előtt adódott. Az elefántcsontparti aztán az 56. percben egy szöglet utáni kavarodást követően megszerezte a vezetést a kolozsváriaknak. A hazaiak ettől nem törtek meg, Dalbea, majd Cristea is egyenlíthetett volna, majd a 89. percben előző játékos eresztett meg 23 méterről egy rakétát, ami a hálóban kötött ki.



Traoré sarkaz a Fehérvár kapujába
fotó: cfr1907.ro


Amennyiben a szurkoló külföldi portálokon nézett utána a Dinamo eredményének, az láthatta, hogy a piros-fehérek Jászvásáron 3-1-re nyertek, A. Cristea három góljával. Igen ám, csakhogy mind Andrei, mind Adrian ugyanazzal a betűvel kezdődik, mindketten a Dinamóban játszanak és mindketten betaláltak a hétvégén - ám egyik sem testvére a másiknak. Azt már csak zárójelben jegyezzük meg, hogy mindketten megfordultak korábban a Iasi csapatában is. Andrei első góljára Ignatov még válaszolt, a szünet után azonban Adrian, majd az első gól szerzője is betalált, beállítva ezzel a végeredményt. Lehetett volna izgalmasabb is a vége, hisz az utolsó gól után a hazaiak több ziccert is elpuskáztak, Straton többek között a kapufát is eltalálta.

A Rapid magabiztos győzelmet aratott a Galac ellen, míg a Vaslui, Marius Lacatussal a kispadon sorozatban a negyedik bajnokiját is megnyerte, ezúttal Akakpo volt eredményes, a Curtea de Arges pedig az áldozat. Rendkívül izgalmas és változatos meccsen nyert a címvédő Urziceni, amely Frunza duplájával kétszer is vezetett, a Craiova viszont M.Costea és Wobay révén kétszer is kiegyenlített, a hazaiak győztes találatát végül Bilasco szerezte a 93. percben.

A bajnoki tabella szinte soha nem látott kiegyenlítettséget mutat az élen, hisz a Rapid, CFR, Steaua és Vaslui négyes 22 ponttal áll az élen, míg őket a 21 egységgel rendelkező Temesvár, Dinamo, Urziceni trió követi.

Eredmények:
Astra - Ceahlaul 1-1
gólok: Ganea (78.), illetve Sofroni (85.)

Urziceni - Craiova 3-2
gólok: Frunza (27.,62.), Bilasco (93.), illetve M.Costea (55.), Wobay (71.)

Gyulafehérvár - Kolozsvári CFR 1-1
gólok: Dalbea (89.), illetve Traoré (56.)

Vaslui - Curtea de Arges 1-0
gól: Akakpo (4.)

Rapid - Otelul 3-0
gólok: Ionita (39.), Grigorie (69.), Herea (82.)

Iasi - Dinamo 1-3
gólok: Ignatov (29.), illetve Andrei Cristea (20.,63.), Adrian Cristea (58.)

Temesvár - Steaua 0-1
gól: Surdu (69.)

Beszterce - Medgyes 1-1
gólok: Keita (6.), illetve Silvasan (69.)

Brassó - Pandurii2-0
gólok: Maldarasanu (44.), Ilyés (61.)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: