2015-04-10 14:32:49• hírek • Kocsis Zoltán

Szerencsés Olimpia-pontszerzés az Olt ellen

Nem a motivációt, inkább a koncentrációt veszítették el a játékosok azzal, hogy a felsőházi rájátszásba bejutva hat fordulóval a szezon vége előtt teljesítették a célt, mondta Csík Tibor vezetőedző csütörtökön, az Olt elleni bajnoki előtt. Ugyanakkor a mester elismerte, az egyéni képességekkel is baj van, ennek is betudható a kevés lőtt gól. Nem tudni, amikor az utolsó percekben Dumitru Muntean rosszul passzolt középre, gyakorlatilag gólpasszt adva az ellenfélnek, a két tényező közül mi hiányzott: a koncentráció vagy az egyéni képesség. Bármi lehet is a válasz, Csík azonnal lekapta a pályáról - kis túlzással, még mielőtt a labda a kapu mellé csordogált volna.

Nem hiába nyilatkozta a meccs utáni sajtótájékoztatón mindkét mester, hogy az Olt közelebb állt a győzelemhez. Pedig a vezetést Bogdan Faur révén az Olimpia szerezte meg még az első félidőben. Alexandru Leucuta szinte közvetlenül a szünet után kiegyenlített, komoly helyzete pedig ezt követően már csak a területet átadó és veszélyesen kontrázó Oltnak volt.

Az első helyzetig mindössze öt percet kellett várniuk a szurkolóknak, ekkor Faur lőtt 7 méterről a kapu mellé. A válasz újabb öt perc múlva és 25 méterről érkezett, Iulian Anca nagyot nyújtózott, hogy a léc alól kiüsse a labdát Daniel Rogoveanu bombája után. Fél óra elteltével Cosmin Iuhas hibáját kihasználva Cristian Bardu lőtt a kapu mellé. Egy perccel később már foghatta a fejét, hisz Faur 14 méterről remekül löbbölte át a labdát Nuno Claro kapus fölött, megszerezve ezzel a vezetést az Olimpiának. Érdekes, egyben elgondolkodtató adat, hogy ezzel a találattal Faur beérte a házi góllövőlista élén Alexandru Bostinát - írd és mondd, 3 góllal. Más kérdés, hogy Bostina január óta a Karánsebes játékosa...

A szünet előtt akár kettővel is vezethetett volna az Olimpia, ám Adrian Markus egy jó csel után kapu mellé tüzelt. Az eredmény hat perccel a szünet után változott, ám ennek a hazai drukkerek a legkevésbé sem örültek: Leucuta kapott egy passzt a védők között és 16 méterről a kapuba emelt.

Markus újabb, ezúttal távoli lövését és egy-két szögletet leszámítva ezt követően már csak az Olt játékosai voltak veszélyesek. Hiába játszott ugyanis meddő mezőnyfölényben az Olimpia, a vendégek tudatosan visszaállva gyors és veszélyes kontrákat tudtak vezetni. Stefan Blanaru rövid alsó sarokba tartó lövését Anca védte, majd egy újabb kontra és több blokk után ismét Blanaru lőtt a teljesen kiszolgáltatott Anca - és a kapu mellé is.

Az Olimpia agóniáját a 83. perc eseményei tükrözik a legjobban, amikor Muntean rosszul passzolt középre a térfél közepén, Bobby Verdes megtolta a labdát, majd a 16-os előteréből kapura tüzelt. A nem túl erős lövésben Anca rosszul ért bele, a nézők pedig lélegzet-visszafojtva figyelték, hogy a laszti tévés lassítás sebességével hová pattog tovább. A hazaiak szerencséjére a kapu mellé vánszorgott.

„Kiegyenlített mérkőzés volt, amelyen, úgy érzem, igazságos döntetlen született. A helyzetek alapján talán közelebb álltunk a győzelemhez, de ha figyelembe vesszük a játék képét is, akkor úgy gondolom, elfogadható a döntetlen", értékelt a meccs után rendkívül sportszerűen a vendégek mestere, Dan Oprescu. Elismerte, hogy az első félidőben haloványabbak voltak, de „a szünetben sikerült rendezni a sorokat". A szakember élesen kritizálta a bajnokság lebonyolítási rendszerét, mondván: immár semmilyen tétje nincs a meccseknek, így pedig a játékosokat is nehéz motiválni és a szurkolókat is nehéz kicsábítani a stadionokba. „Egyedüli pozitívuma, hogy bátran kipróbálhatok olyan játékosokat is, akik eddig kevesebb lehetőséget kaptak", mondta Oprescu, elismerve, hogy számukra a cél a második hely megtartása.

„Őszintén sajnálom, hogy a gyenge második félidőben mindent elrontottunk, amit a jó első félidőben felépítettünk. Mi több, a végén akár ki is kaphattunk volna, hisz az ellenfélnek több ziccere is volt. Nem mondhatok mást, mint hogy csalódott vagyok a mai meccs után", nyilatkozta Csík Tibor a meccs után.

Az Olimpia az Olt elleni döntetlennel három vereség után szerzett ismét pontot és két meccs után tudott ismét a kapuba találni. Nyeretlenségi sorozata azonban immár hat meccsre nőtt - ráadásul legutóbbi 10 bajnokijából mindössze egyet tudott megnyerni. A csapat legközelebb április 18-án javíthat, amikor a Miovenit látja vendégül.
A pénteki meccs krónikájához tartozik még, hogy a temesvári debütálását követően immár a hazai szurkolók előtt is bemutatkozhatott Darius Lukács - a 18 éves középpályás a 70. percben állt be Faur helyére.

Rájátszás 3. forduló:
Olimpia - FC Olt Slatina 1-1
gólok:
Faur (31.) illetve Leucuta (51.)
Az Olimpia összeállítása: Anca-Trip - D. Muntean (84. Cadar), Onicas, Heil, Iuhas (csk.) - Villan, Bic - R. Rus, Bg. Faur (70. Lukács), Selagea (60. Sălăgeanu ) - Markus

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: