2016-10-07 07:15:21• hírek • Kocsis Zoltán

Szerencse vagy pech? Elkerülte az élvonal az Olimpiát

Hazai pályán vívhatja meg harcát a Román Kupa következő, V. fordulójában az Olimpia, a csütörtök délutáni sorsoláson pedig az is eldőlt, hogy a Mioveni lesz a sárga-kékek ellenfele.

A szatmári szurkolók izgatottan várták a délutáni sorsolást, sokan azt remélték talán, hogy valamely sztárcsapat, a Steaua, a Dinamo, a Kolozsvári CFR, esetleg a bajnoki címvédő Astra lesz az Olimpia ellenfele, és akkor nagy valószínűséggel ezen csapatok egyikét nézheti meg Szatmárnémetiben. A sorsolás ilyen szempontból azonban nem volt kegyes hozzájuk, hisz az Olimpiát utolsóként húzták ki az urnából és akkor már csak a Mioveni maradt ellenfélként. Ami abból a szempontból nyilván szerencse, hogy az ellenfél nem képvisel olyan játékerőt, mint az élvonalbeli csapatok - így esetleg az Oli szurkolóinak még egy kört kell várniuk a nagy csapatokra.

Mindössze két olyan mérkőzés lesz amúgy a 16-os döntőben, amelyben nem érintett élvonalbeli gárda, a másik párosításban a Nagyváradi Luceafarul a Galaci Metalosporttal küzdhet meg a továbbjutásért.

Ami a Miovenit illeti, a csapat 21 ponttal jelenleg negyedik a második osztályban, négy hellyel és ugyanannyi ponttal megelőzve az Olimpiát. A két csapat találkázott már egymással a szezonban, augusztus 13-án Cosmin Nastasie meglehetősen vitatott kései büntetőjével a Mioveni otthon tartotta a három pontot.

A Román Kupa következő fordulójának időpontja október 26. vagy 27. - másfél héttel később a két gárda ismét összecsap egymással, ezúttal a bajnokságban.

A Román Kupa V. körének párosítása:

Tatrang - Marosvásárhely
CS Afumati - FC Botosani 
Dinamo 2 - Dinamo București
Foresta Suceava - Steaua București
CS Balotești - Viitorul
ASU Politehnica Temesvár - Pandurii Târgu Jiu
Metalurgistul Cugir - CSM Poli Iasi
CSM Râmnicu Vâlcea - Kolozsvári CFR
Chindia Târgoviște - ACS Poli Temesvár
Dacia Unirea Brăilă - Concordia Chiajna
Kisbecskerek - Astra
Sepsiszentgyörgy - CSU Craiova
Academica Clinceni - FC Voluntari
Déva- Gaz Metan
Luceafarul - Metalosport Galac
CS Mioveni - Olimpia

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: