2013-05-08 14:35:11• hírek • Póti Orsolya

Szerenádot kaptak a Reménység Központ hölgyei

Májusi szerenádozásra és azt követően bálra került sor szerdán a Reménység Központban. A legények dalokkal és virágokkal köszöntötték a hölgyeket, azok pedig gyertyafénnyel jelezték: örömmel fogadják a szerenádot.

A Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet által működtetett Reménység Központban minden jelentős ünnep alkalmával összejövetelt és táncos mulatságot szerveznek a kedvezményezettek számára.

Szerdán került sor a hagyományos Májusi bálra, melynek keretében a központ férfi tagjai szerenádot adtak az ablakban virággal és gyertyával várakozó hölgyeknek, majd a születésnaposok köszöntése után kezdetét vette a bál.

Az idei Májusi bálra vendégek is érkeztek: a Nagymajtényi Nagyboldogasszony Idősek Klubjának harminc tagja nézte végig csodálattal azt, ahogyan a szatmári klub férfi tagjai tavaszi virágokkal és dalokkal köszöntik a hölgyeket, akik virágokat dobáltak az ablakból, így köszönve meg a reggeli szerenádot.

Mint megtudtuk a gyertyagyújtás a hagyomány szerint annak a jele, hogy a leány fogadja a legény szerenádját.

A szerenádozást a májusi születésű tagok köszöntése és bál követte. Ebben a hónapban összesen 13 születésnapost ünnepel a szatmári központ, az ünnepeltek közül pedig Kerszka Erzsébet immár 90.-ik életévét tölti be.

Kerényi Judit, a nagymajtényi idős klub vezetője elmondta: a májusi meghívásért csérbe szeretettel várják a Reménység Központ tagjait júniusba egy hangulatos piknikre. Hauler Magdolna örömmel fogadta a meghívást és reményét fejezte ki az iránt, hogy a jövőben még számos közös programot szervez a két klub.

Szerenádoztak a Reménység Központban

majusi bal from Szatmar.ro on Vimeo.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: