2019-03-25 11:08:51• hírek • Szatmar.ro

Szerelmi csalódás miatt vetette volna magát a Szamosba a fiatal

Foto: mapio.net
Foto: mapio.net

Vasárnap hajnalban történt a drámai eset, melyben egy fiatalember szerelmi csalódás miatt döntött volna az öngyilkosság mellett.

A halál a könnyebb út, de nem az egyetlen. Erre sikerült ráébreszteniük a rendőröknek azt a 26 éves férfit, akit a Decebal híd korlátjáról „imádkoztak” le a biztosúrak. Előzetes információink alapján, az ifjú mély szerelmi depresszióban szenvedett. Ezzel a tettével akarta felhívni magára és érzelmeire a szeretett személy figyelmét.

 

Úgy tudni, a 112-es segélyhívó számra érkezett bejelentést követően a helyszínre érkeztek a megyei rendőrség, a csendőrség és a tűzoltóság munkatársai is. A férfivel szerencsére szóba tudtak elegyedni. A beszélgetés során meggyőzték, ne ugorjon le. A szerelmi csalódott személyt még helyben egészségügyi vizsgálat alá vetették, majd a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház pszichiátriai osztályára szállították. A bent töltött idő alatt felmérik mentális állapotát és megkapja a megfelelő kezeléseket is.

 

Sajnálatos módon, Szamos folyónk népszerű választás az öngyilkosságot fontolgatók körében. Évente több alkalommal lép közbe a rendőrség, meghiúsítva a reményvesztettek végzetes szándékát.

 

Idén télen senki sem segített annak a 60 éves hölgynek, kit családja február 22-én jelentett eltűntnek. A fia a Facebookon és az internetes sajtó segítségével kereste, erősítve a rendőrség kutatómunkáját. Nem akadtak nyomára élve. Március folyamán találták meg a nőt, akiről bebizonyosodott, mitől mindenki tartott: a Szamosba ugrott, úgy vetett véget lelki szenvedéseinek.

 

Azok számára, kik nem látnak kiutat, van más megoldás! Forduljanak bizalommal a családjukhoz, szeretteikhez, barátaikhoz. A helyi vallási közösségek is segítségére lehetnek, illetve a háziorvos, avagy egy pszichológus. Pszichiátriai segítséget kérni sem szégyen, mint ahogy azt sokan gondolnák. Van remény a bajban! Adjanak esélyt a környezetüknek, közösen megtalálják a kiutat a reménytelenségből!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: