2019-02-13 06:44:13• hírek • közlemény

Szerelmesek farsangja: mozgalmas volt a kedd a Reménység Idősközpontban

Mozgalmas volt a kedd a Reménység Idősközpontban. A nyugdíjasok a farsangot és a Bálint-napot is megünnepelték.

A Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet szatmárnémeti Reménység Idősklubja kedden tartotta meg hagyományos farsangi bálját. Az esemény keretében a nyugdíjasok a szerelmesek napját is megünnepelték, valamint köszöntötték a februárban született klubtagokat.


A délutánig tartó mulatság jelmezbemutatóval indult. Húsz idős öltött magára jelmezt. A teremben sorra vonult fel a bohóc, az újságárus, a boszorkány, a katicabogár, az apáca, az éjszaka, Frédi és Vilma, a virágárus, a parasztlány, a plébános, a diszkókirálynő, az indián pár, a magyar leány és a mexikói zenész. Puiu Mircea és Margó, majd Marchiș Gheorghe (Gigi) és párja rövid színjátékkal szórakoztatták a jelenlévőket. A jelmezbemutató végén egy titokzatos figura is felbukkant: a negyedik testőr, akiről végül kiderült, nem más ő, mint Román János Caritas-vezérigazgató, aki ilyen módon is osztozott az idősek örömében.




Bálint-nap tiszteletére a nyolcvanas éveiben járó, de örökké fiatal Kruzlics János két gyönyörű magyar szerelmes nóta szövegét adta elő versben, majd a szerelmesek tánca következett, melyet ezúttal tizenhárom pár járt el rózsaszín lufival a nyakban, ahogy illik. A nyugdíjasok nem feledkeztek meg a februárban születésnapukat ünneplő Simon Ilonáról, Hutton Magdolnáról, Vajda Ilonáról és Szalay Erzsébetről sem, akik egy-egy szál fehér szegfűt és sok-sok puszit kaptak.


A tegnapi farsangi bál jókedvre derítette a nyugdíjasokat, energiával töltötte fel őket, éreztette, hogy közeledik már az új tavasz, az új remény, a boldogság.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: