2014-07-02 15:24:15• hírek • Szatmár.ro

Szerecsenmaki pár érkezett a Sóstó Zoo-ba

Újabb maki-fajjal gazdagodott a Nyíregyházi Állatpark, a Sóstó Zoo állat-állománya.

A Lengyelországban született 4 éves hím és a 13 éves luxemburgi nőstény  az Európai Fajmegőrzési Program keretében érkezett, s karantén idő lejárta után már el is foglalták közös kifutójukat s nagy egyetértésben töltik mindennapjaikat.

Különlegességük, hogy az ivarok annyira különböznek egymástól, hogy sokáig külön fajnak hitték őket, hiszen míg a hím fekete, a nőstény barna bundát visel. Az Észak-Madagaszkáron őshonos állatok, általában a fákon fogyasztják el napi táplálékukat, ami elsősorban gyümölcsből, magokból és levelekből áll.

A park főemlős gondozói szerint a makik igazán kényesek tiszta bundájukra, ezért a napi menüt mellső lábuk mancsával fogják meg, s a lédús gyümölcsök evésekor pedig fejüket felfelé emelik, nehogy ragacsos legyen a szőrük.

Emellett segítségükre van a négy alsó metsző- és két szemfogból álló „fogfésű" is, melynek segítségével eltávolítják egymásról a meglazult szőrszálakat és az esetleges élősködőket.

A Trópusi házban élő tenyészállatokat már a látogatók is megtekintethetik, s érkeztükkel már 5 félmajom faj látható Nyíregyházán, hiszen gyűrűsfarkú makik, sárgaszakállas makik valamint vörös és fehér varik is élnek a parkban.

A szerecsenmakik közül a hím és a nőstény különböző színű bundát visel

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: