2015-03-31 17:09:33• hírek • Kocsis Zoltán

Szerdától kezdődhet a civilizált bárányvágás

Az Ady Endre, Magyar (Rodnei), Tiszaújlaki (Baritiu) és Dobó (Lacramioarei) utcák kereszteződésében található piacot a szatmáriak egyszerűen csak ócskasornak hívják. Ez azonban mindig is eltért a szokásos zsibvásároktól, mert itt a mindenféle kacatok, ruhák, cipők, elektronikus gépek, régiségek mellett háziállatokat is lehetett vásárolni. Mi több, húsvét közeledtével  bárányokat is, amelyeket a helyszínen le is vágtak. Ezt szeretné civilizáltabb keretek közé szorítani a polgármesteri hivatal.

Éppen ezért az önkormányzat vásárolt egy speciális konténert, amelyben egy iroda és a bárányok levágását szolgáló helyiség is helyet kap, valamint az, ahol az emberek átvehetik a húsokat. Dorel Coica polgármester és Radu Roca alpolgármester kedden vette szemügyre, miként áll a konténer beüzemelése, mert a hivatal tervei szerint április elsejétől, azaz szerdától már igénybe vehető kell legyen a mini-vágóhíd - legalábbis a sajtóközlemény szerint.

Amely leszögezi azt is, hogy április 1-11. között hétköznaponként 08.00 és 17.00, hétvégenként pedig 08.00 és 12.00 órák között lehet majd bárányt vásárolni és levágatni. A helyszínen biztosított lesz az állandó állatorvosi felügyelet.

A szatmári ócskasor néhány hete abban is különbözik a szokásos bolhapiacoktól, hogy immár élelmiszerekhez és mezőgazdasági terményekhez is hozzá lehet jutni. Nos, a hivatal tervei között egy újabb konténer vásárlása is szerepel, ez lesz majd a tejcsarnok. Így a termelők - a város többi piacához hasonlóan - itt is higiénikus környezetben árulhatják a tejtermékeket.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: