2016-12-21 17:24:37• hírek • Szatmár.ro

Szerdán tartották az idei Szatmári Sportgálát

A Szatmár Megyei Ifjúsági- és Sportigazgatóság szervezésében szerdán délután a filharmóniában díjazták a megye legjobb sportolóit. A lista az idén szerzett érmek-helyezések alapján állt össze. Elismerést kapott Pop - Deac - Simona is, aki olimpiai aranyéremmel tért haza a riói ötkarikás játékokról.

A már bemutatott sikerlistán harminc személy szerepel, 15-en az olimpiai és 15-en a nem olimpiai sportágak képviselői. A filharmóniában szerdán őket díjazták. Az ünnepi gálát kóruskoncert és könnyűzenei előadás színesítette.

Az olimpiai sportágak listáján a VSK strandröplabdázó lányai - Vaida Beáta és Matei Adriana (edző: Pricop Adrian) - kerültek az első helyre. Ez nem meglepő, hiszen ifjúsági világbajnokságon, felnőtt és junior Balkán bajnokságon és hazai országos megmérettetéseken is remekül szerepeltek. Őket követi két párbajtőröző, Csiszár Ferenc két tanítványa, Szilagyi Adrian és Pop Adrian. Negyedik lett az UNIO sportklub színeiben versenyző Czerlau Mercédesz (edző: Terely Mihály), az ötödik legeredményesebb pedig szintén vívó, Mácska Ádám lett, Nagy Lehel tanítványa.

További helyezések:
6. Halas Marian - cselgáncs, Szatmárnémeti VSK
7-8-9. (pontegyenlőséggel) - Szép Márton - vívás, Szatmárnémeti Sportklub, Pék Péter - birkózás, Szatmárnémeti Sportklub, Soreanu Catalin - birkózás, Szatmárnémeti Sportklub.
10. Coste Teodora - vívás, Szatmárnémeti Sportklub
11. Szilágyi Balázs - vívás, Szatmárnémeti Sportklub
12-15. (pontegyenlőséggel) - Silaghi Trandafir - birkózás, Szatmárnémeti Sportklub, Oros Paul - birkózás, Szatmárnémeti Sportklub, Zarzu Raul - birkózás, Szatmárnémeti Sportklub, Barbul Andrei - birkózás, Szatmárnémeti Sportklub.

A nem olimpiai sportágak listáján túlnyomó részt karatékák szerepelnek. Az idei legjobb a VSK színeiben versenyző Burya Patrick lett (edzői Mihai Florin és Curileac Florin). A második helyre szorult a nagykárolyi Karate Do BFKS versenyzője, Bartincki Attila (edzői: dr. Fazekas Gheorghe Zoltán, Bács Csaba és Bartincki Attila). A lista harmadik helyén Váncsa Daiana áll, aki szintén a VSK-nál edz, Mihai Florin és Curileac Florin vezetésével. A negyedik a Zanshinnál karatézó Ulici Paula (edző: Risnoveanu Marian), akit a VSK-s Risnoveanu Alin (edzők: Mihai Florin és Curileac Florin) követ.

További helyezések:
6. Knecht Vivien - karate, KarateKids Nagykároly
7. Balacescu Igor - karate, Szatmárnémeti VSK
8. Véber Mihály - modellezés, Nagykárolyi Gyermekek Klubja
9. Kalocsai Zoltán - karate, Samuraiul Szatmárnémeti
10-11. Miclaus Talida - karate, Yakuza Szatmárnémeti, Török Kinga - karate, Yakuza Szatmárnémeti
12. Bezsera Marius - karate, Yakuza Szatmárnémeti
13. Curileac Florin - karate, Szatmárnémeti VSK
14. Murvai Patrick - karate, Zanshin Szatmárnémeti
15. Bertók Csaba - modellezés, Nagykárolyi Gyermekek Klubja

A gálán a legjobbaknak Pop Simona olimpiai aranyérmes vívó nyújtotta át a díjakat, de ő maga is díjat kapott. Ugyan jelen pillanatban a Bukaresti Steaua sportolója, eddigi sportolói pályafutásáért, a szatmári sportéletnek szerzett dicsőségért kapott elismerést.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: