2017-05-22 16:01:00• hírek • Kocsis Zoltán

Szerdán kezdődik a munka!

Mint egy letűnt kor sebhelye, merednek az ég felé a betonoszlopok az Eötvös (A.I. Cuza) utca közepén. Közvetlenül a rendőrkapitányság mellett. Az 1994-ben szociális lakásoknak tervezett építkezés lassan megszűnik azonban Szatmárnémeti szégyenfoltja lenni. Szerdán kezdődik ugyanis az építkezés. Pontosabban folytatódik.

A két évtizeddel ezelőtti tervekkel ellentétben azonban a Szatmár Megyei Prefektusi Hivatalnak ad majd otthont a 2742 négyzetméteres telken megépítendő épület. Darius Filip kormánybiztos és Altfatter Tamás alprefektus hétfőn írták alá a szerződést, mely alapján átadták a terepet a kivitelezőnek. Amely aztán május 24-én, szerdán kezdi meg az igazi munkát.

A kontraktus aláírásánál jelen volt a prefektusi hivatal két korábbi vezetője, Eugeniu Avram és Radu Bud is. Ők mindannyian személyesen is megtekintették a 23 évvel ezelőtt abbahagyott építkezés után magukra maradt falak, oszlopok, mennyezetek jelenlegi állapotát.

Amellett, hogy ebben az épületben működik majd a Szatmár Megyei Prefektúra, itt lesznek majd az alárendelt szolgálatok is. "Az új épületben egy helyen működik majd az útlevélosztály, a gépjármű-bejegyzési hivatal, de szeretnénk, ha ide költözne a polgármesteri hivatal alárendeltségébe tartozó személyi igazolványokat kiadó hivatal is. Azt is szeretnénk, hogy a pénzügyi hivatal is nyisson itt egy pénztárat, így egy helyen lehet majd okmányokat igényelni és a szükséges illetékeket is befizetni" - nyilatkozta Altfatter Tamás alprefektus még 2015-ben a Szatmár.ro-nak.

Az új prefektúra felépítése 14 millió lejbe kerül, amit a belügyminisztérium biztosít.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: