2010-04-06 15:19:27• hírek • Szatmár.ro

Szerdán kezdenek dolgozni a Fabricii utcában

A tervek szerint szerdán kezdik meg a felújítási munkálatokat a Fabricii utca burkolatán a Constructii Drumuri munkásai. Kérdés, hogy fog sikerülni a útburkolat rehabilitálása, hiszen az utca egy részén már dolgoztak (képünkön) nem is olyan régen, azt a szakaszt pedig újra kell csinálják a rossz minőség miatt.

Az utca egyik részének a felújítását a 2009-es év őszén fejezték be, a Chendi és az Avram Iancu utcák közötti útszakasz gödrök szempontjából most alig különbözik a fel nem újított szakasztól. Ezért a Polgármesteri Hivatal arra kérte a munkálatokat elvégző céget, hogy kezdjenek neki az út újbóli modernizálásának. Erre azonban csak később fog sor kerülni, először a még el nem végzett munkát kell megcsinálniuk a Fabricii utcában. A következő, a vasúti felüljáróig tartó szakasz modernizálását is a Constructii Drumuri cég végzi, már csak az a kérdés, hogy ezen a részen milyen ütemben és milyen minőséggel tudnak majd dolgozni.

Mint a Polgármesteri Hivatalban Gheorghe Munteantól megtudtuk, a Temesvári Műszaki Egyetem által készített aszfaltvizsgálat szerint a már elvégzett munkálatokkor gyenge minőségű aszfaltot használtak, emiatt ment az rekordidőn belül tönkre. Persze a cég akkor arra hivatkozott, hogy a rossz minőségért a változákony időjárás okolható, azonban a vizsgálatok bebizonyították: a gyenge minőségű alapanyag volt a fő ok.

Csak remélni tudjuk, hogy a Fabricii utca azon szakaszán, ahol most kezdenek majd dolgozni, jobb minőségű anyagokat használnak, hiszen senkinek sem hiányzik az, hogy ott is kétszer dolgozzanak, hiszen az utcűban meglehetősen sűrű az autós forgalom a felüljáró megnyitása óta.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: