2008-08-04 15:31:54• hírek • Szatmar.ro

Visszaadják a Pszichiátria épületét

 A Katolikus egyház visszakapja a Pszichiátria épületét, ezért új székhelyet keresnek neki.

A Katolikus egyház visszakapja a Szatmár Megyei Pszichiátria épületét. Az osztály részére mihamarabb új székhelyet kell találni, hogy az zavartalanul tovább működhessen.

A Megyei Tanács, a Prefektúra, és a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal hétfő délelőtti egyeztető ülésén fő témaként szerepeltek az egészségügyi problémák.

Az egyik sürgető probléma, hogy új székhelyet találjanak a Szatmár Megyei Pszichiátria részére. A gyűlésen jelen volt a Megyei Egészségügyi Intézmény négy vezetője is, akiket a helyi és megyei vezetők felkértek a legelőnyösebb megoldási javaslatok összefoglalására. Amint azt Pataki Csaba alprefektus a Szatmár.ro-nak elmondta, a megyei önkormányzat finanszírozási és logisztikai kérdésekben segítségére tud lenni a Pszichiátriának, azonban, hogy melyik épület lenne a legmegfelelőbb az osztály tevékenységének azt hozzáértő szakorvosoknak kell kijelölni. A szakembereknek a jövő heti megyei tanácsülésig kell elkészíteni a lehetséges megoldásokat tartalmazó dokumentumot. A Szatmár Megyei Pszichiátria jövő év április elsején kell visszaadja tulajdonosának az épületet, ahol jelenleg 135 kórházi ággyal működik.

A másik fontos kérdés a SMURD és a klasszikus mentőszolgálat működésének összehangolását célozta meg. Mivel hamarosan Szatmárnémetiben is elérhetők lesznek a rohammentők, az eredményes munkavégzés érdekében lényeges megállapodni az egyes részletekben.

P.A.

 

 


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: