2013-10-28 18:50:05• hírek • Kocsis Zoltán

Két legyet ütne egy csapásra a megyei tanács a poliklinikával

Közel háromszáz négyzetméternyi területet adna bérbe a Szatmár Megyei Tanács az immár másfél éve teljes felújítás alatt álló járóbeteg-ellátó épületéből - mindezt annak ellenére, hogy az elmúlt esztendőben többször is elhangzott: nem követik a régi példát és nem adják ki magánrendelőknek az épületet.

„A cél az, hogy olyan berendezéseket működtessenek ott a bérlők, amilyenek a megyei kórházban nincsenek és magas áruk miatt nem is vehetjük meg őket. Ezzel együtt még bérleti díjat is kaphatunk - hülyék lennénk elszalasztani az alkalmat", jelentette ki Adrian Stef tanácselnök. „Noha szegények vagyunk és komolyabb feltételeket sem tudunk biztosítani, mégis jelentős összegekre tehetünk szert és a szatmáriak javát is tudjuk majd szolgálni. Ráadásul az emeleten zajlik majd a járóbetegek ellátása, amely most a megyei kórházban folyik. Ezzel tehermentesítjük a megyei kórházat, amivel lehetővé tesszük további bővítését", tette hozzá Mircea Govor alelnök.

A megyei tanács elképzelése, hogy a Gheorghe Lazar utcában található poliklinika földszintjének felét, közel háromszáz négyzetméternyi területet bérbe adna. Ennek egyik részében gyógyszertár működne, a másik részét pedig olyan cég vehetné bérbe, amely olyan modern berendezéseket - többek között mágneses magrezonancia vagy csontsűrűségmérő - tudna biztosítani, amilyenek a megyei kórházban nem állnak a páciensek rendelkezésére. Az ominózus cég kiléte nyílt árverésen dőlne el, ahol a döntő a felajánlott legmagasabb bérleti díj lesz.

„Tízszer annyi pénzt fog kapni a megyei tanács, mint kapott korábban", jelentette ki sokat sejtetően Govor, mondván, a kiindulási ár 4000 euró körül lesz.

Hogy mindezen berendezések jótékony hatásait mikor élvezhetik a szolgáltatást megfizetni képes páciensek, az még talány: a legújabb ígéretek szerint 2014 elején-tavaszán nyithatja meg kapuit a poliklinika.

A megyei tanács hétfői, rendes havi ülésén döntés született arról is, hogy a George Calinescu utcában a Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóság égisze alatt fogyatékkal élő gyerekek számára és megsegítésére létesített központot fog működtetni a megyei tanács. Az intézmény létrehozása a SERA Romania Alapítvány nevéhez fűződik, amely uniós támogatással 300.000 euróból alakította ki a központot, amelyet innentől kezdve a Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóság működtet. Tucatnyian dolgoznak majd ott és közel ezer gyereket látnak el.

Ennek kapcsán Virgil Enatescu nemzeti-liberális tanácsos egy megyei szintű pszichiátriai rendelő-hálózat kiépítésének ötletét vetette fel.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: