2018-06-27 05:39:17• hírek • Bede Emőke

Szerdán a szakjuknak megfelelő kötelező tárggyal folytatják az érettségizők

Kedden anyanyelvből vizsgáztak, szerdán pedig a szakjuknak megfelelőn kötelező tárgyból érettségiznek a diákok.

Amint arról a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség beszámolt, a keddi érettségin minden a legnagyobb rendben folyt, egy vizsgaközpontból sem érkezett jelentés szabálysértésekről vagy más problémákról. A 464 diákból azonban csak 449-en jelentek meg a reggel 9 órai kezdésre.
 

A magyar nyelv és irodalomból érettségiző reál szakos diákok Zrínyi-, Kosztolányi- és Jókai-művek közül választhattak a harmadik tételben. A humánosoknál is megjelent Kosztolányi és Jókai, Zrínyi helyett azonban Krúdy Gyula egyik műve szerepelt a válaszható művek között.
 

Szerdán a szakjuknak megfelelő kötelező tárgyból, csütörtökön pedig egy szabadon választható tárgyból adhatnak számot tudásukról. Az első eredményekre július 4-ig kell várni, amikor is délig minden vizsgaközpontban kifüggesztik az eredményeket. Az óvásokat 12 és 16 óra között lehet benyújtani, majd ezek elbírálása után július 9-én közlik a végleges eredményeket is. A sikeres érettségihez minden tárgyból meg kell szerezni az 5-ös osztályzatot, ám a négy tárgy átlagmédiája nem lehet kisebb, mint 6-os.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: