2020-04-07 11:55:20• hírek • Bede Emőke

Szerdán Szatmár megyében is beindul a tesztelés

Megérkezett Szatmárnémetibe a koronavírus-fertőzés kimutatására alkalmas készülék utolsó komponense. Ez azt jelenti, hogy már csak órák kérdése és beindul megyénkben a tesztelés, mostantól nem kell más laboratóriumokba küldenünk a Szatmár megyében levett biológiai mintákat.

A Szatmár Megyei Sürgősségi Kórházban kialakított laborban kedd reggel megkezdték az immár bevetésre kész gép bekalibrálását, melyet a próbatesztek lefuttatása követ. Amennyiben minden rendben megy, a szerdai napon beindulhat a sorozatos tesztelés is, az automata extraktorral egyszerre ugyanis mintegy 200, az elemzéshez szükséges készlet is megérkezett, szerdán pedig további 500 darab érkezésére számítanak. A tervek szerint naponta 36 tesztet képes elvégezni majd a laboratórium, viszont amint megérkeznek a manuális tesztkészletek is, naponta akár 100 elemzést is végezhet a labor személyzete.


„Ez a folyamat, a sorrend nagyon szigorú katonai rendeletben van szabályozva. Elsősorban a már tünettel rendelkező személyeket fogjuk tesztelni és a velük közvetlenül érintkező orvosokat, majd ezt követően a fertőzött személlyel kapcsolatba került családtagokat. Nem győzöm hangsúlyozni, hogy ha nem védjük megfelelően a kórházainkat, ha azok gócponttá alakulnak, akkor kezdődnek majd az igazi gondok” – fejtette ki Pataki Csaba megyei tanácselnök egy korábbi interjúja kapcsán.





Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: