2011-11-02 21:09:02• hírek • Szatmar.ro

Esélyt sem adott a VSK, 19 ponttal nyert a szlovákok ellen

Akárcsak két héttel ezelőtt a Valosun Brno ellen, ismét 19 pontos különbségű győzelmet aratott a Szatmárnémeti VSK női kosárlabdacsapata a Közép-Európa Liga második csoportkörében. Akkor 92-73 volt a végeredmény, most pedig 82-63 arányban verték Claudia Popék a szlovák Whirpool Poprádot.

A hazaiak fölénye szinte az első perctől kezdve kirajzolódott. Azért csak szinte, mert az első kosarat a vendégek szerezték, ekkor vezettek azonban utoljára.

Öt perc után már 15-4 volt a VSK előnye, az első negyedet pedig 26-15-re nyerték Dan Fleseriu tanítványai. A ponttermelésből elsősorban az Orosz, Ivan, Pop trió vette ki a részét, rajtuk kívül csak Jaburova tudott eredményes lenni - két pont erejéig.

A második játékrészben már Mehmmedic és Washington is feliratkozott a pontszerzők közé - négy-négy ponttal, így a nagyszünetre már 17 volt a szatmáriak előnye. A pihenő aztán egyik csapatnak sem tett jót, megnőtt a hibák száma, visszaesett viszont a kosaraké. A két együttes mindössze húsz pontot termelt ekkor, a hazaiak viszont kettővel így is eredményesebbek voltak.

Az utolsó negyedre aztán alaposan feljavult a színvonal, mindkét gárda nyílt kosárlabdát mutatott be, így megduplázták az előbbi játékrész pontjait: a negyven pontot testvériesen megosztották egymás között a csapatok.

A 82-63-as végeredményt mellesleg Mehmedic állította be két büntetővel. Ez egyben azt jelenti, hogy a VSK hozta a kötelezőt, megnyerte a két hazai meccsét, így hibátlan teljesítménnyel várhatja az első idegenbeli meccsét, melyre szerdán kerül sor a cseh Kara Trutnov otthonában.

Addig azonban még egy bajnoki is vár a lányokra: szombaton 18 órai kezdettel az Alexandriát látják vendégül.

Közép-Európa Liga, A csoport, 2. forduló:
Szatmárnémeti VSK-ZBK Vhirlpool Poprad 82:63 (26:15, 25:19, 11:9, 20:20)
A szatmári pontszerzők: Orosz 19, Pop 18, Ivan 18, Washington 10, Jaburova 7, Mehmedic 6, Părău 2, Walker 2
Játszott még: Giurgiu
Nem lépett pályára: Nagy, Szmutku R., Mészáros I.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: