2011-08-23 16:32:59• hírek • Nagykároly.ro

Szerdán 6-tól erősember-vetélkedő Nagykárolyban

Idén is lesz szaladgálás söröshordókkal
Idén is lesz szaladgálás söröshordókkal

Amint beszámoltunk róla, az AugustFest keretében idén is megtartják A város legerősebbik embere elnevezésű vetélkedőt. Egyebek mellett annyiban más lesz a kastélykertben megtartandó izom-megmérettetés, hogy amolyan régiós vetélkedővé is előlépett. Ennek megfelelően a címért és a díjakért indulnak versenyzők Nagykárolyon kívül Tasndáról, Szatmárnémetiből, mi több, a határ másik oldaláról, így például Mérkről.

Daniel Mureşantól, a rendezvény főszervezőjétől megtudtuk, hogy előreláthatóan 16-an húzzák majd a kamionokat, vesznek részt a Héraklész-próbán, vagy éppen igyekeznek megforgatni a három és fél mázsás gumikerekeket, hordozzák 12 méteren keresztül a mázsás zsákokat, avagy emelgetik a szintén igencsak nehéz farönköt. A szervező amúgy egyben a címvédő is, kérdésünkre elmondta, hogy idén természetesen nem indul - nem lenne szerencsés szervezőnek és versenyzőnek is lennie -, de talán jövőre igyekszik majd visszahódítani a kitüntető címet.

A verseny időpontjában amúgy változás történt: már délután 6 órakor megkezdődnek az igencsak látványos erőpróbák.

Az AugustFest rendezvényeinek keretébe szervezték a Ruha István megemlékezés, illetve tiszteletadás sorozatát. Ez csütörtökön veszi kezdetét, méghozzá a Kalazanci Szent József római katolikus templomban este fél nyolctól In memoriam Ruha István - In Imitation of Birds elnevezéssel barokk kamarazene-koncertre kerül sor annak alkalmából, hogy a művész idén lenne 80 éves. A rendkívülinek ígérkező esten korabeli hangszereken játszanak majd: Majó Zoltán - barokk furulyán, Kővári Aranka - barokk furulyán, Kővári László - csembalón. Este 8-tól a kastélykert (rossz idő esetén a Szent László Közösségi Házban) a Ritmusok estjére kerül sor, ekkor Cserey Csaba és Pintér Cristian ütős ad koncertet, majd a Mario and the Teachers nevű aradi etnodzsessz-jazzfusiont játszó együttes lép fel (Mario Florescu - ütősök, Cristian Petica - saxofon, Radu Rotaru - billentyűk és Claudia Iuga - vokál).

Természetesen mindegyik eseményre ingyenes a belépés, s mindenkit szeretettel várnak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: