2019-03-12 10:28:51• hírek • közlemény

Szerdán 19 órától folytatódik a Havi Dráma sorozat

Március 13-án 19 órai kezdettel az Északi Színház büféjében, a Grandstandban folytatódik a Havi Dráma felolvasószínházi sorozat.

A Harag György Társulat a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetemmel és a Látó Szépirodalmi Folyóirattal közösen indított programjában most Martin McDonagh drámája lesz látható Bándi Johanna, László Zita és Varga Sándor előadásában.


Katurian-t, az írót, egy közelebbről meg nem nevezett totális diktatúra rendőrei kezelésbe veszik, mert úgy tűnik, dekadens történetei életre keltek, több gyermek halálát okozva. A tét messze több, mint a fizikai túlélés. Az Erőszakik illetve a Három óriásplakát Ebbing határában című filmek író-rendezőjeként is ismert Martin McDonagh Olivier-díjas drámája az erőszak nyelvét költészetté nemesítve gondolkodik a szó erejéről, a művészet felelősségéről, bűnről és bűnhődésről.


A felolvasószínházi sorozatban most is egy fiatal, pályakezdő rendező kap lehetőséget a bemutatkozásra és bizonyításra. Az előadás rendezője a nagyváradi Tasnádi-Sáhy Péter, aki 2017-ben diplomázott a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem rendezői szakán, Bocsárdi László osztályában.


Az előadásra a belépés ez alkalommal is ingyenes.

 
Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# koronavírus # vírus statisztika # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: