2019-04-03 07:51:37• hírek • Bede Emőke

Szerda reggel is több százan sztrájkoltak az Electrolux előtt

Újabb mérföldkőhöz érkezett szerda reggel az Electrolux sztrájkolóinak története. A szakszervezetek vezetői megbilincselték magukat, illetve az úttestre lefeküdve akadályozták az arra haladó forgalmat.

„Tizenegy órára hívtak minket, hogy elmondják, az Electrolux nem engedheti meg magának, hogy a kéréseinknek eleget tegyenek. Ezt természetesen be fogjuk mutatni a munkatársaknak is, és majd együtt döntjük el, mi legyen a következő lépés. Gyakorlatilag nem oldottunk meg semmit a mai napon” -mondta el a keddi, eredménytelenül zárult találkozó után Vasile Darle, a Cartel Alfa vezetője. Szerda reggel a tüntetők újra kivonultak a cég székhelye elé, a sztrájk pedig egyre szélsőségesebb formákat önt. Szerda reggel ugyanis Darle bilincsbe verte önmagát, mondván, a cég is épp így korlátozza őket és csúfot űz belőlük. Ugyanakkor voltak olyanok is, akik tiltakozásképp az aszfaltra feküdtek le, ezzel akadályozva az autós forgalmat.


Mint arról már többször beszámoltunk, az alkalmazottak a megbecsülés és a megfelelő munkakörülmények biztosítása mellett szeretnének kiharcolni egy nettó 300 lejes béremelést, a cég vezetősége viszont csak az 5 százalékos emelésbe menne bele. Emellett kilátásba helyeztek egy 150 lejes bónusz juttatást is, ám ennek megszerzéséhez a munkásoknak nem szabad hiányozniuk egyetlen napot sem. Konstruktív párbeszéd a két fél között azóta sem épült ki, az elmúlt négy hét munkanapjait pedig az Electrolux evidens módon nem fizeti. Többen a véradás lehetőségét kihasználva pótolják a sztrájk miatt kieső fizetést, ugyanis a jelenlegi törvénykezések értelmében a véradók hét ételjegyet és egy szabadnapot is kapnak "adományukért" cserébe. 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: