2020-01-21 10:59:15• hírek • Szatmár.ro

Szerda este az Északi Színházban mutatják be az Ezüstbojtár című zenés játékot

január 22

Folytatódik a Magyar Kultúra Hete: szerda este az Északi Színházba várják az érdeklődőket. A PG Csoport zenekar Jantyik Zsolt és Jantyik Csaba Ezüstbojtár című zenés játékát hozza el a szatmári közönség számára.

Az Ezüstbojtár különlegesen gazdag anyag, egyedülálló koncepció a magyar könnyűzenei életben, a Jantyik Zsolt – Jantyik Csaba szerzőpáros és zenésztársainak munkája.

A PG Csoport debreceni kötődésű zenekar. Olyan neves művészekkel dolgoztak, dolgoznak együtt az elmúlt években, mint: Vidnyánszky Attila – Kossuth-díjas rendező, a Nemzeti Színház igazgatója, dalaikból „Világvége-szerelem” címmel rendezett nagysikerű színdarabot, Szomjas György Kossuth-díjas filmrendező: „Alföldi Rock” címmel filmet forgatott róluk. 7 évig velük muzsikált Halmos Béla prímás, Széchenyi-díjas népzenekutató, a Táncházmozgalom egyik alapítója. Basszusgitárosuk volt néhány évig Lukács László a Tankcsapdából, zenéltek lemezen és koncerten Tátrai Tiborral és Németh Lojzival is. Az Ezüstbojtár új dupla CD-n együtt dolgozott velük Christian Paccoud párizsi tangóharmónikás, Ferenczi György és Apáti Ádám a Rackajam-ből, az Ezüstbojtár záró dalát pedig (ahogy egy igazi meséhez illik): a Kossuth-díjas Kaláka zenekar játszotta el.

A szerző-párosról:

Jantyik Zsolt – az Ezüstbojtár írója, a zenekar énekese, frontembere: országosan elismert közművelődési szakember, eMRTon és Artisjus-díjas, (év szövegírója), a Debreceni Művelődési Központ igazgatója.

Jantyik Csaba - gitáros, az előadásban bátyja zeneszerző-társa: „A szarvassá változott fiú” - film, az orosz és magyar nyelvű „Raszkolnyikov találkozás a Krokodillal” c. színházszakmai dokumentumfilm és a Nemzeti Színházban nagy sikerrel bemutatott „Betyárjáték” előadás és az abból készülő film producere is.

A PG Csoport legendás lemezei: Alföldi zene, Moulin Rouge, Félélet, Útlevél-fogkefe, Nem sietünk sehová, 25G...

PG Csoport:
Jantyik Zsolt – ének
Erdős -Tóth Fruzsina – ének
Jantyik Csaba – gitár
Takács Szabolcs – basszusgitár
Tóth Zsolt – dob

Az előadást szerdán 19 órától mutatják be. A jegyeket a színház jegypénztárában vásárolhatják meg az érdeklődők: felnőttek számára 60 lejbe kerülnek, míg nyugdíjasok és diákok számára 50 lej.

 



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: