2010-06-13 15:59:00• hírek • Szatmar.ro

Újabb potya, szlovén öröm

Koren kései góljával Szlovénia legyőzte Algériát, megszerezve első vb. győzelmét.

Miután a C csoport nyitómeccsén egy remek meccsen Anglia csak 1-1-re volt képes az Amerikai Egyesült Államok ellen, vasárnap délután Szlovénia és Algéria a csoport (ideiglenes) első helyéért csapott össze.

A találkozón azonban nem igen látszott ez a nemes cél, akik Polokwanében kilátogattak a Peter Mokaba stadionban, biztosan nem rágták le a körmeiket izgalmukban. Mindkét csapat rendkívül óvatosan és görcsösen játszott, a kockázatvállalás minden apró jele nélkül. Mindkét gárda tökéletesen megelégedett azzal, ha rombolni tudta az ellen amúgy is erőtlen támadójátékát. Mivel a labda nélküli mozgás is szegényes volt, a játékosok leginkább az irgalmatlanul sok eladott labdával tűntek csak ki. Ilyen körülmények közepette nem meglepő, hogy helyzet alig alakult ki. Az első félidőben a két kapus, Handanovic és Sausi egy-egy középre tartó, de legalább életerős lövést tenyerelt ki (Belhadzs illetve Birsa volt a két bátor lövő), egyszer pedig Hallis fejese kerülte el centikkel az európaiak kapuját egy szöglet után.

A fordulás után jó húsz percet kellett várni az első helyzetre, ekkor Bugerra becsúszva az utolsó pillanatban mentett Novakovic elől, majd az izgalmas jelenetek átköltöztek a szlovén kapu elé.

Előbb azzal, hogy az alig negyed órával korábban beálló algériai Hezal egy buta kezezéssel gyorsan begyűjtötte második sárgáját. Három perccel később Suler aludt el, a Handanovic kapus által kipasszolt labdát így Ziani tudta ellopni, de az Udinese kapusa kifutva menteni tudott.

Úgy tűnt, ez a két csapat a 2014-es világbajnokságig sem lő gólt egymásnak, amikor a 80. percben Koren szánta el magát lövésre 18 méterről, csavarása nem tűnt túlságosan veszélyesnek, de Sausi kapus, talán megirigyelve Robert Green angol kollégája potyáját, a labda mellé nyúlt, megpecsételve ezzel csapata sorsát.

Bár a hosszabbításban egy kapu előtti kavarodásból Algéria akár ki is egyenlíthetett volna, nagyon vérszegényre sikeredett találkozó után örülhettek a szlovénok. Amihez minden joguk meg is volt, hisz második világbajnoki szereplésük során megszerezték első győzelmüket. Más kérdés, hogy a mutatott játék alapján sok szimpatizánst egyik gárda sem szerzett. Talán a másik két találkozón, amikor az ellenfél biztosan nem csak a védekezésre törekszik majd, Szlovénia és Algéria is megmutathatja, hogy nem lottón nyerték a vb.-szereplés jogát.

Szlovénia - Algéria 1-0
gól: Koren (80.)
Szlovénia: S. Handanovic - Brecko, Suler, Cesar, Jokic - Birsa (Pecnik, 84.), Koren, Radosavljevic (Komac, 87.), Kirm - Dedic (Ljubijankic, 53.), Novakovic
Algéria: Sausi - Bugerra, Halisz, Jahia, Belad - Matmur (Szajfi, 81.), Jebda, Lacen, Ziani - Kadir (Gediura, 82.), Dszebur (Hezal, 58.)
kiállítva: Hezal (73.)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: