2010-06-13 18:24:42• hírek • Szatmar.ro

Szerb kezek által vérzett el a Szerbia

Két hatalmas szerb butaság után az aktívabb Ghána csak behúzta a három pontot.

Vasárnap délután a Szerbia - Ghána találkozóval bemutatkozott a világbajnokságon a D csoport is, és az összecsapásnak komoly tétje valamint komoly pikantériája is volt. Utóbbival kezdve, az afrikai csapatot a kispadról a szerb Milovan Rajevac vezette. Ami a fontosságot illeti, a szakemberek ezt a két csapatot tartották leginkább esélyesnek, hogy valamelyikőjük kövesse a nyolcaddöntőkbe Németországot, amelynek nyernie kéne a kvartettet.

A találkozó elképesztő vehemenciával kezdődött, Pantelics már a nyolcadik másodpercben megeresztett egy jó kis sistergő bombát úgy 38 méterről, a labda kevéssel kerülte csak el Kingson kapuját. Ezután azonban kicsit leült a meccs, bár az iramra és a küzdelemre nem lehetett panasz, ám az utolsó passzokba mindig hiba csúszott vagy a védelmek reagáltak remekül. Így a következő veszélyes szituációra majd fél órát kellett várni, ekkor Kolarov szabadrúgása zúgott el a ghánai kapu mellett.

Ghánai lövés az első félidőben nem találta el Sztojkovics kapuját, ezen az 54. percben Ayew próbált változtatni, de Tagoe beadása után akrobatikus fejesét követően ezúttal is célt tévesztett a laszti. Egyre inkább megélénkült a meccs, ami elsősorban az afrikaiaknak volt köszönhető, két perccel később ugyanis ismét Ayew próbálkozott lövéssel, majd Gyan fejese csúszott meg a kapufán - kifelé. Bár közben Pantelics is remekül tálalt Zsigics elé, főszerepet nem ők, hanem csapattársuk, Lukovics vállalt magára: a 74. percben teljesen buta módon, saját kapujától mesze lerántotta ellenfelét, ami súlyos következményekkel járt, mivel volt már egy sárgája.

A kiállítás, úgy tűnt, felpaprikázza a szerbeket, öt perccel később ugyanis Krasics a meccs legnagyobb ziccerét hagyta ki. Pontosabban Kingson védett bravúrral. Újabb két perccel később pedig Ivanovics bombázott a léc fölé.

A 82. percben aztán Kuzmanovics, aki húsz perccel korábban állt be, megtetézte Lukovics butaságát és ez végletesnek bizonyult: egy beívelésnél kézzel ütötte el a labdát. Saját tizenhatosán belül. Így Asamoah Gyan az idei világbajnokság első büntetőjéből megszerezte a vezetést a „Fekete Csillagok" számára. Érdekesség, hogy 2006-ban szintén a Rennes csatára szerezte a ghánaiak első gólját az ország első világbajnokságán.

A Ligue1-ban 14 gólig jutó csatár végképp eldönthette volna a három pont sorsát, amikor a 92. percben a kapufát találta el - másodjára a meccsen. Közben Kuzmanovics állt közel ahhoz, hogy némiképp jóvátegye hibáját, ám lövése kapu fölé ment, így Szerbia igen nehéz helyzetbe került: pontot kell szereznie Németország ellen, és még Ausztrália ellen sem sétagalopp vár rá. Ghána pedig ugyanazt mutatta be, mint az év elején az Afrika-kupán: remek védelmével tartotta az eredményt, majd aztán, amikor az ellenfél már fáradóban volt, felpörgette a meccs ritmusát. Más kérdés, hogy mire lett volna ez elég a „két szerb kéz" segítsége nélkül.

Ghána - Szerbia 1-0
gól: Gyan (84., tizenegyes)

Ghána: Kingson - Pantsil, Mensah, Vorsah, Sarpei - Annan, Asamoah (Appiah, 73.), Ayew, K-P. Boateng (Addy, 91.) - Gyan (Owosu Abeyie, 93.), Tagoe
Szerbia: Stojkovic - Ivanovic, Vidic, Lukovic, Kolarov - Krasic, Stankovic, Milijas (Kuzmanovic, 62), Jovanovic (Subotic, 76.) - Zigic (Lazovic, 69.), Pantelic
kiállítva: Lukovics (74.)

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: