2009-08-03 13:41:46• hírek • Szatmár.ro

Szépülő iskola

A nyári vakáció elején kezdték el a felújítási munkálatokat a 10-es számú általános iskolában. „Akár már holnap kezdődhetne az iskola"- jelentette ki ottjártunkkor Ressler István igazgató.

Az önkormányzat idei költségvetéséből nem sok pénz jutott a tanintézmények felújítási munkálataira, azonban azok az iskolák, óvodák akik jól gazdálkodtak idén is tettek félre egy kisebb összeget felújításokra. Ressler István igazgató a felújítási munkálatok kapcsán elmondta, a tervek szerint egy 820 négyzetméteres sportbázis épült volna, melyre elvileg van is anyagi fedezet, azonban az önkormányzat csak akkor tudja átutalni a pénzt, amikor központilag kiutalják azt.

„Nagyon bizonytalan lett volna a munkálatok kifizetési módja, a megbízott cégeket viszont nem lehet hitegetni, azért nem mertünk nekifogni egy ilyen nagyszabású munkálatnak. Az idén a salakpálya felújítására lesz csak lehetőség, így még egy évig biztosan használható lesz"- magyarázta az igazgató.

A sportbázis kiépítésére 54 ezer lejt utalt ki az önkormányzat. Ennek az összegnek körülbelül a dupláját költötték tavaly iskolafelújításra. Az idén 24 ezer lejt költöttek az épület külső tatarozására, 10 ezret szánnak a röplabda- és teniszpálya kiépítésére. Összesen 11 osztálytermet festettek újra, 8-ban megjavították és újrafestették a nyílászárókat, kicserélték a sportterem mosdójának csempéjét illetve újra festették a mellékhelyiségeket.

Mindezen munkálatok elvégzését önerőből fedezte az iskola, ugyanis a diáklétszám után járó támogatás nagy részét sikerült erre fordítani. Az utóbbi években 86 ablakot cseréltek termopánra, még 34-re lenne szükség. Ezeket a költségeket központi támogatásból fedezte az iskola.

„Lassan minden munkálat a végéhez közeledik, akár már holnap kezdődhetne az iskola"- jelentette ki Ressler.


Néhány osztályban a padlót is újralakkozták
Néhány osztályteremben a padlót is újralakkozták


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: