2010-12-02 12:46:03• hírek • Szatmár.ro

Széchenyi közgyűlés

Két város, Szatmárnémeti és Győr képviselői jelentkeztek, hogy megrendezik az Országos Széchenyi Kör, az egyik legrégebbi magyar civilszervezet jövő évi közgyűlését.

A Kör elnöksége a napokban hozta meg döntését és úgy találta, hogy a szatmáriak pályázata kedvezőbb és egyben érdekesebb. Így hát a közgyűlést 2011 július 8 és 10 között megyeszékhelyünkön tartják (várhatóan 120-150 résztvevővel), ami azért is megtisztelő lehet városunknak, mert a Budapest székhelyű, de a rendszerváltás óta tevékenységét (Széchenyi emlékének ápolását) az egész Kárpát -medencére kiterjesztő szervezet először rendezi meg éves értékelő konferenciáját határon túli településen.

A hír tudomásulvételével a magyar reformmozgalom vezéregyénisége halálának 150. évfordulója alkalmából alakult Szatmár Megyei Széchenyi Emlékbizottság a jövő évre is meghosszabbította tevékenységét, amit az is indokolt, hogy 2011-ben gróf Széchenyi István születésének (1791,szeptember 21.) 220. évfordulójára emlékezünk.

Az már most biztosnak látszik: a közgyűlésen kívül a jövő nyáron is lesz Széchenyi-vetélkedő a diákoknak és szeptember első napjaiban kárpát-medencei ünnepség Kőszegremetén. És az is biztos, hogy a közgyűlés résztvevői Szatmárnémeti nevezetességeinek megtekintése után, remetei célponttal, körutat tesznek az Avasban, ellátogatnak Nagykárolyba és környékére.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: