2012-08-13 16:34:42• hírek • Póti Orsolya

Szeptemberre halasztják az Új kenyér ünnepét

Szatmári Bartók Béla Hagyományőrző és Kulturális Egyesület tagjai ugyan már elkezdték az Új kenyér ünnepére való felkészülést, de a rendezvényre csak szeptember első felében kerül sor - tudtuk meg Bertók Bélától, a szervezet elnökétől.

A Bartók Béla Hagyományőrző Kulturális Egyesület, amely megalakulása óta szinte negyedévente szervez valamilyen nagyobb rendezvényt, az elmúlt hetekben pedig az Új kenyér ünnepére készül. Ugyan a program nagyjából már összeállt, az eseményre szeptemberig várni kell.

„Új kenyér ünnepéhez kötve egy igazán nagy rendezvényre készülünk, amelynek helyszíne a Láncos Templom szomszédságában található Pirostéglás épület udvara lesz. A ünnepséget első alkalommal 2011 augusztusában rendeztük meg, idén pedig szeptember első hetére tervezzük, ugyanis egyesületünk tagjai közül sokan éppen szabadságukat töltik, a gyerekek pedig vakációznak." - mondta el Bertók Béla, a Szatmár.ro-nak.

Mint megtudtuk, az ünnepség keretében fellép majd az egyesület népi zenekara, a fiatalokból álló citera zenekar és az egyesület két kórusa, melyből a világiak énekkara idén alakult. A magas színvonalú produkciók bemutatásához azonban még sok felkészülésre, próbára van szükség - részben ezért is halasztották el a rendezvényt.

Az egyesület tagjai mellet az elmúlt évhez hasonlóan meghívott fellépők produkciójára is sor kerül. Természetesen friss kalács és forró bográcsgulyás is lesz, és jó hangulattal, szeretettel várnak majd minden érdeklődőt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: