2012-08-04 16:57:14• hírek • Kocsis Zoltán

Szeptemberben visszatérnek a EBRD képviselői

Marquet és Leitner írják alá a szerződést
Marquet és Leitner írják alá a szerződést

További támogatást helyeztek kilátásba az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD ) képviselői Szatmár megyének és Szatmárnémetinek. A z újabb tárgyalásokra szeptemberben kerül sor, amikor ígéretük szerint visszatérnek a pénzintézet képviselői.

Adrian Stef, a Szamár Megyei Tanács (MT) elnöke a megbeszélésen a Lunaforráson épülő sítelepet, a Krasznabélteken kialakítandó termálfürdőt, a megye egészségügyi intézményeinek modernizálását, a megyei utak rehabilitálását valamint azok közvilágításának bővítését nevezte meg, mint további együttműködési lehetőségeket.

Dorel Coica, Szatmárnémeti polgármester a megyeszékhellyel kapcsolatban szintén az utak és a közvilágítás modernizálását, a Transurban gépkocsiparkjának felújítását valamint az Apaserv további fejlesztéseinek finanszírozását nevezte meg, mint ahol szükség lehet a EBRD támogatására.

Jean Patrick Marquet, a londoni székhelyű pénzintézmény egyik igazgatója pénteken Szatmárnémetiben tartózkodott, hogy aláírja az Apaserv 33,2 millió lej értékű támogatását. Ez az összeg annak a közel száz millió eurós, a Európai Unió Kohéziós Alapjából finanszírozott projektnek az önrésze, amely a megye 14 településén lehetővé teszi a víz- és kanalizálási hálózatának bővítését, modernizálását. Amint azt Leitner János, az Apaserv igazgatója elmondta, a hitelt 22 részletben, fél évente való átutalási ütemben kell visszafizetni, 2016-tő kezdődően.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: