2008-08-12 15:53:06• hírek • Szatmar.ro

Hatvanöt lej a legdrágább tankönyv

 Az idei tanévre közel 120 ezer tankönyvet rendeltek, ez 30%-ban fedezi a szükségletet.

Augusztus végéig érkeznek meg az idei tanévre megrendelt újranyomtatott tankönyvek. A tanintézmények által kért tankönyveket csupán 30%-ban sikerült megvásárolni.

A Szatmár Megyei Főtanfelügyelőségnek az egyes tanintézmények április végéig küldték el a tankönyvszükségletről készített összegzésüket, amelyek értéke jóval meghaladta a Tanügyminisztérium által erre a célra kiutalt összeget. A diákok egy része, így a régebbi kiadásokból tanul majd. Az első osztályosok kivétel nélkül új tankönyveket kapnak. Az I-X. osztályos diákok tankötelességük révén ingyenesen jutnak hozzá iskolai könyveikhez, míg a XI és XII osztályosok saját költségükre -főként könyvesboltokból - kell megvásárolják azokat.

Cziprok András, a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség szaktanfelügyelőjétől megtudtuk könyvrendeléskor fontos szempont volt a vásárlási ár. - Át kellett gondolni miből mennyit rendelünk, hiszen a rá szánt keret véges volt – magyarázza Cziprok. A legdrágább tankönyv, amelyet szakiskolások részére állítottak össze 65 lejbe kerül, viszont jóval olcsóbban, körülbelül 2 lejért jutottak hozzá a VIII-os kémia, vagy a IX-es gazdasági tankönyvhöz. A nyomdák az idegennyelv tankönyvekért is borsos árat kérnek. Létezik olyan típus, amelyért 28-35 lej közti összeget kell kifizeti. - A legtöbb tankönyv azért 10 lej alatti értékben beszerezhető -zárja le Cziprok.

Az idei tankönyvek a 7.számú Általános Iskolába érkeznek, onnan kerülnek kiosztása. Az épületben dolgozó raktárfelelőstől megtudtuk, hogy a megrendelt 118 ezer tankönyv 70 %-a már megérkezett Szatmárnémetibe.

 
P.A.

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: