2013-08-30 16:10:39• hírek • Kocsis Zoltán

Szeptember végén lesz a végzősök állásbörzéje

A Szatmár Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség szeptember végén, egész pontosan 27-én szervezi meg a hagyományos állásbörzéjét a fiatal végzősök számára. Az idei esztendőben ez már a sokadik állásbörze lesz Szatmárnémetiben illetve annak közvetlen közelében.

A szeptember végi állásbörze célközönsége a frissen végzett diákok, egyetemisták. Az ügynökség nyilvántartásában idén júliusban 17.501 frissen végzett fiatal szerepelt - közülük 840 rendelkezik felsőfokú képzettséggel. Annak ugyanis, hogy valaki munkanélküli segélyt kaphasson, első számú feltétele, hogy tanulmányainak lezárását követő 60 napon belül regisztráltassa magát az ügynökségnél. Ők egy évig havi 500 lejes segélyt kaphatnak - amennyiben nem találnak maguknak munkahelyet.

Szerény számításaink szerint a szeptemberi immár a hatodik állásbörze lesz, amit az ügynökség egyéb partnereivel közösen szervez idén. A legjelentősebb április 19-én volt, amikor 57 munkaadó 433 munkahelyet kínált, a közel 1600 látogató közül pedig 426-an találtak munkahelyet. Ezt követően május 11-jén a tanfelügyelőséggel, 29-én az Ifjúsági és Sportigazgatósággal közreműködve szerveztek állásbörzét. Június 16-án Erdődön a hátrányos helyzetűeket várták, de volt állásbörze május közepén a Szatmáron Készült termékexpón is.

A munkaerőpiac gyors és folyamatos változásai miatt egyre inkább szükség van a szakképzett szakemberekre, fejtette ki júniusban Marcel Maruska. A Szatmár Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség igazgatója ismertetett egy felmérést, mely szerint a közeljövőben elsősorban a szolgáltatások és a kereskedelem terén jártas személyek iránt lesz a legnagyobb igény a munkaerőpiacon. Őket a kézművesek valamint a különböző gépszerelők követik.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: