2012-09-19 14:42:56• hírek • Póti Orsolya

Szeptember végéig látogatható a Tűzoltótorony

Aki idén még nem csodálta meg a Szatmári síkságon épült várost a Tűzoltótoronyból, az még két hétig megteheti, ugyanis szeptember végén, október elején bezárja kapuit a torony - tudtuk meg Popdan Braduti-tól, a Szatmár Megyei Múzeum sajtószóvivőjétől.

Májustól több ezren tették meg a kilátóig vezető 175 lépcsőfokot, bár sokan el is fáradtak míg feljutottak, de a látvány, a hangulat mindenképpen megérte a mászást. A toronynak különösképpen a Múzeumok Éjszakáján, május 19-én volt nagy látogatottsága, hiszen akkor késő estig várták az érdeklődőket.

Popdan Braduti-tól megtudtuk, szeptember végén, vagy amint beáll az esős idő, a torony kapuja bezárul jövő májusig. Addig is a program változatlan: 10.00 és 19.00 óra között várják a látogatókat.

A Tűzoltótornyot 1903-ban kezdték el építeni, 1904-ben készült el, és ekkor került sor ünnepélyes felavatására is. A tűzvédelmi célokat szolgáló épület felső szintjén körbefutó erkélyről szép kilátás tárul a nézelődő elé. A téglából készült torony alsó negyede párkánysorral díszített, utolsó szintjén pedig nyitott, fémből készült erkély fut körbe, ahonnan páratlan kilátás fogadja az ide látogatókat.

A belépődíjak összege is változatlan: a felnőtt jegy 3 lejbe, míg a diák-, és egyetemista jegy 2 lejbe kerül.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: