2013-08-05 10:48:08• hírek • Szatmar.ro

Válogatott kapussal erősített az Olimpia

A következő szezonban a belépők ára 5 lej lesz. A tíz éven aluliak ingyen tekinthetik meg a meccseket. A szurkolók bérletet is vásárolhatnak - ezek áráról egyelőre nem döntött a vezetőség.

Hét év után jutott vissza ismét a román bajnokság második osztályába az Olimpia labdarúgócsapata, ennek megfelelően sajtótájékoztató keretein belül mutatták be az újonnan igazolt játékosokat, a keretet és a hivatalos felszerelést.

A kerettel kapcsolatban Dan Babut klubelnök elmondta, még nem végleges, egy-két futballistával ugyanis még tárgyalnak. Az viszont biztos, hogy egyelőre nyolc új fiú érkezett a csapathoz, köztük a 19 éven aluli válogatott kapusa, Iulian Anca. Zsiga Ervin hazatért a Vasluitól, Cornel Ene a Kolozsvári CFR-től, Schwarzkopf István, és Dumitru Munteanu pedig a Nagyváradi Luceafarultól. Lemac Denis a Dinamo második csapatában, Alin Gombar a Chiajnában, Székely Lóránd pedig a Delta Tulceában szerepelt a tavaly.

Bemutatták a sajtónak a csapat felszerelését is. Ezek szerint odahaza a klasszikus sárga-kék összeállításban lépnek majd pályára a fiúk (sárga nadrágban és kék felsőben, vagy kék nadrágban és sárga felsőben), idegenben pedig tiszta pirosban. A mezekben nincs sok fantázia, annál több és nagyobb viszont a szponzorfelirat. A felszerelést az olasz Macron gyártja, így az Olimpia elmondhatja magáról, hogy legalább ebben a tekintetben hasonlít az olasz Napolihoz, Lazióhoz vagy Bolognához, az angol Aston Villához, a spanyol Betishez, a portugál Bragához, a holland Alkmaarhoz vagy éppen a francia Lorient-hez és Monacóhoz.

A bemutatón részt vevő Adrian Stef tanácselnök biztosította a csapat szurkolóit: a vezetőség célja, hogy szatmári játékosokra építve belátható időn belül az élvonalban szerepeljen az Olimpia. Az őszi szezonra az első nyolc hely valamelyike a cél - tette hozzá Babut. A elnök hozzáfűzte, napokon belül meg kell érkeznie annak a 1500 műanyagszéknek, amelyeket a leszigetelt fedett lelátóra valamint a szomszédos két tribünre szerelnek majd fel.

Az Olimpia a hétvégén lejátszott egy újabb felkészülési mérkőzést is, amelyen Pusztadarócon Micas és Bujor góljaival 2-1-re verték a magyar harmadik osztályban szereplő Cigándot. A következő három hétben további öt barátságos meccs vár még a fiúkra. Szerdán szintén Pusztadarócon fogadják a Kisvárdát, majd szombaton az Arad megyei Pankotán lépnek pályára. Augusztus 14-én a Bákó, 18-án a Poli Iasi, 24-én pedig a Bihar FC lesz Csík Tibor tanítványainak ellenfele.

A Román Labdarúgó Szövetség ígérete szerint augusztus 5-én, hétfőn dönt a csoport- és időbeosztásról.

Az Olimpia kerete, zárójelben a poszt és a születési évszám:
kapusok: Suta Marius (1989), Anca Iulian (1995), Székely Lóránd (1993)
védők: Muresan Florin (jobbhátvéd, balhátvéd, 1990), Ene Cornel (hátvéd minden poszton, 1993), Mos Flaviu (jobbhátvéd, középhátvéd, 1987), Munteanu Dumitru (minden poszton bevethető, 1989), Iuhas Cosmin (balhátvéd, középhátvéd 1984), Sabau Adrian (középhátvéd, 1993)
Középpályások: Molnar Cristian (szélső középpályás, 1989), Villand Róbert (középső középpályás, 1988), Micas Adrian (középhátvéd, középpályás, 1988), Svartzkopf István (középső középpályás, 1987), Zsiga Ervin (szélső középpályás, 1991), Hanus Petru (baloldali középpályás, 1991), Gombar Alin (balodali középpályás, 1990), Roghina Bogdan (középső középpályás, 1994), Gavrilescu Dan (szélső középpályás, 1987),
csatárok: Kinczel János (1993), Fejer Daniel (1987), Dragoş Petre (1988), Bujor Vlad (1988), Lemac Denis (1994), Prodan Ciprian (játékos-edző, 1979).

A szakmai stáb: Csík Tibor, Ioan Dragomir, Paul Levente (edzők), Suciu Ovidiu (kapusedző), Szilágyi Edömér (orvosi asszisztens), Filip Dan (masszőr)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: