2017-02-16 15:55:08• hírek • Szatmár.ro

Tartós fa-műanyag ötvözet kerül a Gyuszi-gödörre

Lecserélik az új főtér rendezvényterének elhasználódott, foghíjas faburkolatát.

A polgármesteri hivatalban tartott sajtótájékoztatón jelentették be, hogy idén felújítják az új főtéren található rendezvénytér - köznyelvben Gyuszi-gödör - burkolatát. Itt az év folyamán télen-nyáron tartanak rendezvényeket, a kellemes nyári délutánokon-estéken pedig kisgyermekes szülők törzshelye ez, ahol a gyerkőcök labdáznak, szaladgálnak, az őket fél szemmel figyelő szülők pedig elbeszélgetnek a gyereknevelésről. Itt tartották a 2016-os karácsonyi vásárt, villámcsődületet a vívás népszerűsítésére, de voltak szabadtéri koncertek is a G. M. Zamfirescu művelődési központ szervezésében és itt volt az Utcazene-fesztivál fő színpada is - hogy csak pár példát említsünk.

A burkolat azonban, elsősorban a rendszeres karbantartás hiánya miatt tönkrement, deszkák törtek ki. Emiatt a polgármesteri hivatal úgy döntött, hogy felújíttatja a teret, a teljes fa-burkolat lecserélésével, illetve felújítják a járdát és a kerékpárutat is.

A sajtótájékoztatón be is mutatták az anyagot, ami az új borítást jelenti. Ennek neve WPC, ami gyakorlatilag egy 65-35 százalékos fa darálék és műanyag keverék. Ez az, amely a nagykárolyi szabadtéri amfiteátrum esetében már nagyon bevált.

"A WPC teraszburkolat fő komponenseit tekintve a fa és a műanyag ötvözetéből készül, melynek révén a fa szép megjelenése érhető el. Az összetevők egyvelegét nagy nyomáson és magas hőmérsékleten formálják, ezáltal anyaga rendkívül ellenálló és könnyen megmunkálható lesz. A hasznos tulajdonságok kiemelése és a káros tulajdonságok csökkentése céljából létrehozott kompozit burkolat felülete rendkívül ellenálló. Nem igényel olajozást, lazúrozást vagy egyéb felületkezelést, ellenáll a penésznek, a gombának és a termeszeknek, illetve nem szálkásodik" - írja a WPC-centrum.hu. Fontos tulajdonsága még, hogy nem csúszik és ha kopik, akkor sem veszíti a színét.

A felújítást a tavaszi hónapokban fogják elvégezni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: