2017-06-12 12:10:19• hírek • Szatmár.ro

Szeptember elejére újulhat meg a Gyuszi-gödör

Kereskényi Gábor polgármester nemrég írta alá a szerződést a felújítást kivitelező céggel.

Szatmárnémeti új főterének a több évvel ezelőtti felújításakor sokakat megosztottt a Batthyány sétányon létrehozott faborítású rendezvénytér, amelyet a köznyelvben csak Gyuszi-gödörként emlegetnek. A teret aztán kisgyermekes szülők és számos rendezvény "lakta be". Ám a faburkolat karbantartásának az elhanyagolása miatt az lassan kezdett tönkremenni, lécek mozdultak el, már-már veszélyt jelentve a téren játszó gyerekekre. A közterület-fenntartó vállalat időnként megpróbálta helyettesíteni és rögzíteni az elmozdult deszkákat, ám amint valamit kijavítottak, rá pár napra új helyen alakult ki probléma. 

A jelenlegi  városvezetés pedig a rendezvénytér teljes felújítását látta a legjobb megoldásnak, az idei év költségvetésében szerepelt is az erre szánt összeg. A közbeszerzési pályázatot nemrég zárták le, és írták alá a szerződést a nyertes szászrégeni céggel.

"Számunkra nagyon fontos volt, hogy a közbeszerzésben nyertes cég hosszú időre vállaljon garanciát az elvégzett munkára. A győztes vállalkozás 10 éves jótállást vállalt" - mondta el a Szatmár.ro-nak Kereskényi Gábor polgármester.

A cég a tervek szerint nagyjából két hónap alatt tudja beszerezni a szükséges mennyiségű WPC-alapanyagot, amivel beborítják majd a rendezvényteret, illetve a sétány elejét. Maga a felújítás legtöbb egy hónapot vehet igénybe. Mint a polgármester egy hetekkel ezelőtti sajtótájékoztatóján elhangzott: nem távolítják el a jelenlegi fa borítást addig, amíg az új alapanyag meg nem érkezik, hogy a teret a lehető legrövidebb időre kelljen teljes egészében kivonni a forgalomból.

"A WPC teraszburkolat fő komponenseit tekintve a fa és a műanyag ötvözetéből készül, melynek révén a fa szép megjelenése érhető el. Az összetevők egyvelegét nagy nyomáson és magas hőmérsékleten formálják, ezáltal anyaga rendkívül ellenálló és könnyen megmunkálható lesz. A hasznos tulajdonságok kiemelése és a káros tulajdonságok csökkentése céljából létrehozott kompozit burkolat felülete rendkívül ellenálló. Nem igényel olajozást, lazúrozást vagy egyéb felületkezelést, ellenáll a penésznek, a gombának és a termeszeknek, illetve nem szálkásodik" - írja a WPC-centrum.hu. Fontos tulajdonsága még, hogy nem csúszik és ha kopik, akkor sem veszíti a színét. 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: