2011-08-19 16:46:43• hírek • MTI

Szeptember elején tart kongresszust az MPP

Szász Jenő, az MPP elnöke elmondta: nemzeti jobboldalt akarnak kialakítani a jövő nyári romániai helyhatósági választásokra Erdélyben a Székely Nemzeti Tanáccsal (SZNT) és a Tőkés László vezette Erdélyi Magyar Nemzeti Tanáccsal (EMNT) közösen. Szász úgy véli, hogy a helyhatósági választások eredményének függvényében nagykoalícióra lesz szükség a 2012-es őszi parlamenti választásokra, akkor már a Romániai Magyar Demokrata Szövetséggel (RMDSZ) közösen. Az MPP elnöke úgy véli, hogy az RMDSZ csak abban az esetben lesz hajlandó tárgyalni egy összmagyar együttműködésről, ha kényszerhelyzetbe kerül az önkormányzati választások eredményei alapján.


"Ezért is fontos, hogy a jobboldal végre fogjon össze, és az EMNT ne a kompromittált RMDSZ árnyékába próbáljon beállni, hanem válassza ki megfelelő helyét" - fogalmazott Szász. A szeptember eleji kongresszuson várhatóan megalakul az MPP Önkormányzati Országos Tanácsa, amely intézményesítené az MPP megyei szervezeteinek fórumát. Ez utóbbi testületet januárban hozták létre.
A kongresszuson emellett körvonalazni fogják a párt jövő évi romániai választásokra vonatkozó stratégiáját. Az MPP-nek jelenleg 515 helyi és megyei önkormányzati képviselője, 29 polgármestere és alpolgármestere van. (MTI/Krónika)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: