2010-08-24 10:43:09• hírek • Szatmár.ro

Szépségápolási tippek nyárutó időszakára

A nyár és a nyárutó az egyik legmegfelelőbb időpont arra, hogy feltöltődjünk, felfrissüljünk és újjászülessünk.

Abban az esetben, ha te is a kikapcsolódni vágyók nagy többséghez tartozol, valószínűleg arra törekszel, hogy minél több időt tölts a szabadban, a friss levegőn barátaid és családod társaságában. Amíg önfeledten a meleg időnek és napsugaraknak örülsz, ne feledkezz meg arról sem, hogy a nyári-, és a nyárutó időszakában más szépségápolási szabályok érvényesek. Íme néhány tipp, hogy legalább olyan jól nézz ki, mint amilyen jól a bőrödben érzed magad.

Hajápolás: ha minél több időt töltesz a szabadban, a hajadra kevés citromlevet is tehetsz, ez világosabb árnyalatúvá teszi azt, és egy természetes, vonzó árnyalatot kölcsönözz neki. Ebben az időszakban ajánlott legalább hetente egyszer hajbalzsamot használnod, főleg abban az esetben, ha sokat vagy vízközelben és sokat úszol. A víz és a sok napfény hatására a hajszálak sokkal szárazabbá és törékenyebbé válnak, ezt egy úszósapka használatával kivédheted.

Bőrvédelem: még abban az esetben is, ha a barna bőr divat, ne süttesd magad állandóan a napon. A barnaság ráadásul a bőr apróbb hibáit is felfedi. Mielőtt a napvédő krémet felkened, ajánlatos arc és bőrradírt használnod, azért hogy az elhalt hámsejteket eltávolítsd. A magas faktorszámú krémek használata nem csak azoknak ajánlott, akik keveset tartózkodtak a napon, hanem azoknak is, akik nem szeretnének, hogy bőrük idő előtt megöregedjen. A folyamatos folyadékpótláson kívül ne feledkezz meg a hűsítő gélek és egyéb bőrvédő krémek használatáról sem. Abban az esetben, ha arcod érzékeny bőre mégis leégett, ajánlott olyan éjszakai krémet használnod, melyben cink is található, ez reggelre enyhíti a leégés kellemetlen tüneteit. A napozás ideje alatt, legyen kezed ügyében egy vízzel teli üveg, mellyel folyamatosan felfrissítheted a bőröd.

A szabadban történő tartózkodás vagy sátorozás egyik legkellemetlenebb tünete a szúnyogok és bogarak okozta csípés. Nincs is kellemetlenebb, mint egy foltokkal és csípésekkel tarkított bőr. Ennek megelőzésére használj védő spray-t vagy krémet.

Smink: ahhoz, hogy ragyogó tekinteted legyen bátran használhatsz több színárnyalatot. A bőr barnaságát aranyló árnyalatú spray-el vagy púderrel még vonzóbbá teheted. Az alapozóval jobb óvatosan bánni. A nagy melegben ne kend vastag rétegben az arcodra, a kevesebb néha több. Lényeges, hogy ez UV-szűrőt is tartalmazzon. A szájfény, különösen a nyári időszakban az egyik legközkedveltebb és kihagyhatatlan smink kiegészítő. Törekedj arra, hogy a sminkszereid mindegyike vízálló legyen. Ne feledkezz meg arról sem, hogy lefekvés előtt a sminket mindig eltávolítsd. Ellenkező esetben ez akár bőrgyulladást is okozhat.

A külső szépítkezésen kívül még van egy sokkal hatásosabb módszer: hagyj időt magadnak a feltöltődésre, a pihenésre, a szórakozásra, a családtagokkal és barátokkal való kikapcsolódásra.


Ahhoz, hogy ragyogó tekinteted legyen bátran használhatsz több színárnyalatot

Ahhoz, hogy ragyogó tekinteted legyen bátran használhatsz több színárnyalatot


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: