2012-09-05 14:14:46• hírek • Nagykároly.ro

Szeptember 7-én nálunk is megáll a nosztalgiavonat

Ismét áthalad Nagykárolyon és Szatmárnémetin is a nosztalgiavonat. Amint az közismert, az egykori Magyarország keleti területein megépült vasútvonalakat ma több határ szeli át, mindazonáltal a vonalak járhatók.

Az 1800-as évek végén épült monarchiabeli vasútpályán, a hajdani munkácsi fővonalon négy országot (Magyarország. Románia, Ukrajna és Szlovákia) érintve, harmadik alkalommal robog végig a Kárpátalja Expressz. A 2010-ben, 66 év után újrainduló nosztalgiavonat szerelvényei szeptember 7-én, pénteken 11.42 perckor Érmihályfalvánál érkeznek Észak-Partiumba.

A vonat 12.45 és 12.53 óra között áll meg Nagykárolyban, 13.23 és 14.24 óra között pedig Szatmárnémetiben. A megyeközpontban Kereskényi Gábor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség szatmárnémeti szervezetének elnöke, városi és megyei tanácstagok, illetve természetesen az érdeklődők fogadják az utasokat. Megkoszorúzzák Pfaff Ferencnek, a szatmárnémeti vasútállomás tervezőjének az emlékművét.

A vonat és utasai 14.42 és 15.30 óra között a halmi vasútállomáson vesznek részt egy, a tiszteletükre szervezett ünnepségen.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: