2015-08-26 10:42:06• hírek • Szatmár.ro

Szeptember 5-én hegyikerékpár-verseny lesz Szatmárhegyen

A Szatmárnémeti CS Pro Racers sportklub az alapítók kerékpározás és általában a sportok iránti szenvedélyéből jött létre. A céljaik között szerepel sportrendezvények szervezése, fiatal tehetségek felkutatása és felkészítése, illetve a klub sportolóinak támogatása a kiemelkedő eredmények elérése érdekében.

Több kategóriában is rajthoz állnak a versenyzők, családi futam is lesz.

Visszatérnek Szatmárhegyre a Szatmár megyei és környéki hegyikerékpárosok: szombaton, szeptember 5-én XCO krosszversenyt szervez a Pro Racers Szatmárnémeti Sportegyesület. A versenyt egybéként a  Meddes (Medisa) irányába vezető úttól jobbra találhatő erdőben és annak környékén lesz.

A versenyen belül több futam is lesz. A családi futamon (Family Race) azok vesznek részt, akik gyermekeikkel szeretnének részt venni az eseményen. A családi futam egy könnyű versenypályán zajlik majd, egy 3 kilométer hosszúságú, széles erdei úton. A távot a tervek szernt 2 vagy 3 alkalommal kell majd teljesíteni. A családi futamon legalább egy szülő kell részt vegyen 5-13 év közötti gyermekével.

Az XCO Race már a tapasztaltabb bicajosoknak szól: a 4 kilométer hosszúságú terep közepes nehézségi fokozatú, a távolságot pedig kategóriától függően 3-6 alkalommal kell majd megtenniük a versenyzőknek. Ebben a kategóriában a résztvevőnek legalább 14 évesnek kell lennie, a 18 év alatti versenyzők pedig a szülők írásos engedélyével vehetnek részt a megmérettetésen.

A szervezők szándéka, hogy ezt a versenytípust is népszerűsítsék a Szatmár megyei kerekpárosok körében. A tavalyi, első kiíráson több mint hetvenen vettek részt, idén a szervezők több bicajosra számítanak.

A rendezvény programja:
8.30-9.45 - Beiratkozás
10.00 - Elstartol a Family Race
10.15 - Elstartol az XCO Rece I-es kategóriája - 14-18-as és 40+-os kategóriába korosztályba tartozó férfiak és a női versenyzők
12.00 - Elstartol az XCO Race II-es kategóriája, 19-29-es és 30-39-es korosztályú férfiak versenye
15.00 - Díjkiosztás

A kitűnően szereplő versenyzők jutalmul pénzdíjban, oklevélben és vásárlási utalványokban részesülnek.

A versenyre beiratkozni a helyszínen lehet, illetve szeptember 2-ig a Poesis Hotel recepcióján, vagy az Avram Iancu utcában található Louis Bike kerékpáros szaküzletben. A beiratkozási díj az XCO Race-re a helyszínen a rajtot megelőzően 50 lej, ám akik szeptember 2-ig beiratkoznak csak 40 lejt kell fizessenek. A családi futamra a beiratkozás a helyszínen 30 lejbe kerül, szeptember 2-ig ez a díj csak 20 lej.

A rendezvényen résztvevő minden bicajos tombolasorsoláson is részt vesz: a nyereményeket a zilahi Alienbike.ro kerékpáros szaküzlet ajánlotta fel.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # hétvégiinterjú # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: