2015-09-23 13:48:55• hírek • Szatmár.ro

Szeptember 29-én szavaznak a bizalmatlansági indítványról

A Nemzeti Liberális Párt a hét elején bizalmatlansági indítványt terjesztett a parlament elé Victor Ponta szociáldemokrata kormányfő ellen, akit korrupció gyanújával állított bíróság elé az ügyészség. A kialakult helyzetről, illetve az indítvány esélyeiről Kereskényi Gábor RMDSZ-es parlamenti képviselő, a Szatmárnémeti RMDSZ elnöke beszélt a Szatmár.ro-nak.

A képviselő szerint Victor Ponta kormányfői mandátuma már rosszul indult, hiszen plágium-ügybe keveredett. Már ekkor le kellett volna vonnia a következtetéseket és lemondania a tisztségről, ahogy ez más országokban történni szokott.

„Pontára egyre nagyobb nyomás nehezedik, a DNA szorongatja, az elmúlt napokban pedig Magyarországot egy olyan helyzetben támadta nyilatkozataival, amikor inkább a segítségnyújtás lett volna a dolga a jószomszédi viszony jegyében" - mondja Kereskényi.

Szerinte viszont a legnagyobb baj az, hogy a Ponta-kormány az elmúlt három évből nem sok eredményt tud felmutatni, pedig kétharmados többsége is volt a parlamentben. „Számos fontos ügyben kellett volna dönteniük, mint amilyen a decentralizáció vagy az alkotmánymódosítás" - véli a képviselő.

A parlament szeptember 29-én fog szavazni a bizalmatlansági indítványról, de valószínű, hogy ez el fog bukni.

„Romániának mindenképp változásra van szüksége, hiszen az az egy helyben toporgás, amit a Ponta-kabinet felmutathat, azt nem lehet elfogadni. Még a gazdasági válság idején is jobb volt a helyzet" - mondja Kereskényi.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: