2014-07-03 15:17:21• hírek • Szatmár.ro

Szeptember 27-én rajtol a női kosárlabdabajnokság

A kosárlabdaszövetség és a csapatok közötti megbeszélésen szóba került egy regionális bajnokság indítása is.

A Román Kosárlabdaszövetség augusztus végére tűzte ki a női bajnokság rajtját, ami igen nagy felháborodást keltett a bajnokságban szereplő klubok körében. Elsősorban azt sérelmezték, hogy az ő megkérdezésük nélkül született a döntés, hiszen a korábbi rajt többletkiadással jár. Ezért a szövetség képviselői és a klubok vezetői Sepsiszentgyörgyön találkoztak, hogy közös megbeszélést tartsanak az ügyben. Ennek a vége az lett, hogy a klubok akarata győzött, vagyis szeptember 27-én indul csak a küzdelmek sorozata.

Egy másik megvitatásra váró kérdés az idegenlégiósok csapatonkénti számának a csökkentése volt, hogy a hazai kosárlabdázók több játéklehetőséghez jussanak. A hazai tehetségek promoválása ügyében arra jutottak a felek, hogy regionális bajnokságokat kellene indítani, amelyekben fiatalok kapnának főszerepet - a csapatok kereteiben hét, 22 évnél fiatalabb hazai játékos szerepelne kötelező módon. Ezeknek a csapatoknak a fenntartása is könnyebb lenne, hiszen nem kellene egy-egy meccs miatt átutazniuk az országon, ugyanis regionális bajnokság révén közelebb lennének egymáshoz az alakulatok.

A női második ligás bajnokságnak is beillő regionális megmérettetés nagy valószínűséggel hamarosan meg is valósul - bár a szövetség vezető tanácsának még rá kell bólintania.

A találkozón a szövetség részéről dícséretet kapott a Szatmárnémeti VSK, ugyanis a nemrég befejeződött bajnokságban ennél a csapatnál játszott a legkevesebb idegenlégiós.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: