2016-09-18 15:53:13• hírek • Szatmár.ro

Szeptember 22-én kezdődik a Szatmári Zenei Napok

A komolyzene gyöngyszemeitől, orgonakoncerten, operán keresztül egészen kamarazenekari fellépésekig sok meglepetést tartogat a Szatmár megyei komolyzene-kedvelők számára az idei Szatmári Zenei Napok. A megnyitó csütörtökön lesz és egy hónapon keresztül rengeteg koncert várja a hallgatóságot.

A nyitókoncertet szeptember 22-én, csütörkökön 18.30-tól tartják. A műsoron komolyzenei gyöngyszemek szerepelnek, a filharmónia szimfonikus zenekarát pedig az állandó karmester, Franz Lamprecht vezényi majd. A következő napon orgonakoncerten vehetnek részt az érdeklődők. A Római Katolikus Székesegyház orgonáját Felician Rosca fogja megszólaltatni.

Szeptember 27-én 19 órától a Nagykárolyi Kastélyban, 28-án 18.30-tól pedig a filharmóniában ad koncertet a Fátyol Rudolfból, Leopold Rudolfból és Raluca Stirbatből álló kararazenekar. 29-én szimfonikus koncert lesz a filharmóniában Adrian Petrescu karmester és Flaviu Petrescu trombitaművész közreműködésével.

Szeptember 30-án az A rokokótól a tangóig címmel lesz koncert a filharmóniában 18.30 órai kezdettel. A Gaudeamus kórus koncertjén Bogdan Mihailescu lesz a meghívott vendég.

Október 4-én újra Nagykárolyban lesz koncert. Ekkor 19 órától a kastélyban a nagybányai Euroart kamarazenekar fog fellépni. Október 6-án a filharmóniában lesz szimfonikus koncert 18.30 órától: a karmester és a szólista a németországi Peter Rosenberg lesz egy személyben. Október 7-én Simon Emilre emlékeznek majd egy kamarazenei koncerttel Szatmárnémetiben, majd 9-én a 18 órai kezdettel lesz koncert a Nagykárolyi Színházban. Ezen a Debreceni Konzervatórium diákjainak a közreműködésével láthatjuk majd a Szerelmi bájital című operát.

Október 13-án 18.30-tól Szatmárnémetiben, 14-én 19 órától pedig a Nagykárolyi Színházban szerelemmel teli dallamok csendülnek fel Nicoleta Colcear szopránénekesnő és Tiberiu Simu közreműködésével.

Október 16-án 17 órától a Várdomb utcai zsinagógában lesz koncert a romániai holokausz áldozatainak emlékére. A zenekart Ladislau Rooth fogja vezényelni, a szólista pedig a filharmónia művészeti igazgatója, Dr. Fátyol Rudolf lesz. 18-án 18.30-kor a filharmónia hangversenytermében tartanak komolyzenei koncertet Vlad Raceu és Csíky Boldizsár közreműködésével, majd az egy hónapos rendezvénysorozat az október 20-án tartandó zárókoncerttel fog véget érni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: