2012-08-03 17:49:19• hírek • Kocsis Zoltán

Szeptember 21-én nevezi meg jelöltjeit az RMDSZ

Csehi a májusi választmányi gyűlésen szavaz éppen
Csehi a májusi választmányi gyűlésen szavaz éppen

A Szatmár megyei RMDSZ választmánya szeptember 21-én dönti el, hogy mely jelöltek képviselhetik az érdekvédelmi szövetséget az őszi, parlamenti választásokon. Ezt pénteken jelentette be a helyi RMDSZ vezetősége a Szatmárnémetiben megtartott sajtótájékoztatón.

„Ez egy több, mint húsz éves eljárás. Az RMDSZ mindig is az átláthatóság és a demokrácia híve volt, és nem lesz ez másként most sem", jelentette ki Csehi Árpád, a szövetség megyei elnöke.

A jelentkezési feltételeket az ígéretek szerint augusztus 24-én hozzák nyilvánosságra, a jelentkezéseket pedig szeptember 10-ig lehet leadni. A jelölő gyűlésre Csehi közel 130 küldöttet vár.

A választások időpontjával kapcsolatban viszont nem tudtak semmilyen konkrétummal szolgálni. Csehi szerint várhatóan november végén kerülhet rá sor, mivel a törvény szerint decemberben lejár a parlament mandátuma.

„Nem hogy az időpontot, de még a választási törvényt se ismerjük. Az lenne a normális, ha a kormány ezeket minél hamarabb leszögezné. Ám láthatjuk, más prioritásaik vannak", jelentette ki Günthner Tibor szenátor. „Azt sem lehet tudni, lesz-e párhuzamos választás: a törvényhozás tagjai mellett szavaznunk kell-e a köztársasági elnök személyéről is", fogalmazta meg a román politikai káosz legfontosabb kérdéseit a szenátor.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: