2018-08-07 07:27:53• hírek • Közlemény

Szeptember 1-ig pályázhatnak a pedagógusok az Apáczai-díjra

A Romániai Magyar Pedagógusok Szövetségének Tudományos Tanácsa által meghirdetett Apáczai-díjra 2018. szeptember 1-jéig lehet beküldeni tudományos munkákat. A pályázaton a közoktatásban dolgozó vagy onnan nyugdíjba vonult pedagógusok vehetnek részt.

A kétévenként kiírt pályázatra az előző díjkiosztó – 2016. október – után közzétett tudományos munkákkal (könyvvel, folyóiratban megjelentetett tanulmánnyal vagy a világhálón közzétett tudományos munkákkal) lehet jelentkezni a természettudomány, a humántudományok, valamint a pszichopedagógia területéről. Munkafüzetekkel, szöveggyűjteményekkel, doktori értekezésekkel is részt lehet venni a pályázaton, de ezek nem kerülnek díjazásra, a szerzőket elismerő oklevéllel jutalmazzák. Elismeréssel fogadják az iskola- és településmonográfiákat, önéletrajzi írásokat is.


Az Apáczai-díj kisplasztikából, sorszámozott oklevélből és pénzjutalomból áll. Pályázni egyénileg vagy csoportosan lehet. Ez utóbbi esetben a kisplasztikát, az oklevelet és a pénzjutalmat a csoport kapja. Azok a szerzők is pályázhatnak, akik már korábban is küldtek be pályamunkákat az Apáczai-díj elnyerésére. Azok a pedagógusok, akik már részesültek Apáczai-díjban, elnyerhetik a díj ezüst, arany vagy gyémánt fokozatát.


A 8. alkalommal kiírt pályázatra az önálló kötetben, elismert tudományos szaklapban megjelentetett pályamunkák nyomtatott formátuma mellett elektronikus, pdf változatával, valamint online közzétett tudományos munkákkal is lehet jelentkezni. A pályamunkák nyomtatott változatát postán az RMPSZ Országos Információs Irodájának címére kell elküldeni: Hargita megye / Jud. Harghita, 530210 Csíkszereda / Miercurea-Ciuc, Petőfi Sándor u. 4. sz.).


A tudományosmunkák elektronikus (pdf) formátumát, valamint az online közzétett linkjét az apaczaidij@rmpsz.ro e-mail címre kell elküldeni. A világhálón közzétett tudományos munkák elérhetőségét (linkjét) a pályázati űrlapon kell megjelölni.


A pályázat kötelező mellékletét képezi a hiánytalanul kitöltött pályázati űrlap, a pályamunka egy példánya (nyomtatott vagy elektronikus, pdf formában vagy online megjelentetett tudományos munka elérhetősége, linkje), a benyújtott tudományos munka részletes, de nem több, mint kétoldalas ismertetése, valamint a pályázó szakmai önéletrajza.


Az Apáczai-díj pályázati felhívása és űrlapja letölthető a szövetség honlapjáról, a www.rmpsz.ro oldalról. 


A pályázatok beérkezésének határideje: 2018. szeptember 1. A postai küldemények esetén a feladás legkésőbbi időpontja: 2018. augusztus 27. A csomagoláson tüntessék fel az Apáczai-díj pályázatára feliratot.

Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# koronavírus # vírusstatisztika # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: